3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka parzona


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 4 jajka
  • 250 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki krupczatki
  • 0,5 szkl mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
5

Przygotowanie

  1. Margarynę pokroic w mniejsze kawałki, wrzucić do Closed lid, stopić 5 min / 60 stopni / obr 1 i przelać do innego naczynia i przestudzić.

  2. Umyj naczynie i wytrzyj dokładnie do sucha. załóż motylek, wbij 4 białka, dodaj trochę soli i ubij 2 min 40 s / obr 3-4 ,

  3. dodaj cukier, obijaj w dalszym ciągu obr 3-4 następnie żółtka, obie mąki i proszek do pieczenia. Na końcu wlej roztopioną margarynę. Można część wlać do blaszki a do drugiej dodać kakao, wymieszać i dolać do ciasta białego. Piec w nagrzanym piekarniku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy