Tu jesteś:
4
Składniki
0 g
Babka bananowa z wanilią i nutą pomarańczy
- 200 g wiórków kokosowych
- 2 laski wanilii
- 4 jajka
- 3 banany, bardzo dojrzałe, obrane
- 1 skórka otarta z jednej pomarańczy
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżki octu jabłkowego
- ok.30 g mąki kokosowej
-
6
1h 0min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do naczynia TM wsypać wiórki kokosowe, dodać pokrojone laski wanilii, zmiksować 30 s/obr. 10, Zgarnąć wszystko ze ścianek na dno naczynia. Dodać jajka, ubić 1 min/obr. 3. Dodać obrane i pokrojone banany /najlepsze są takie, które mają dużo brązowych plamek, takie są najsłodsze/, skórkę z pomarańczy, zmiksować 40 s/obr. 10 zwiększając obroty stopniowo. Ustawić obroty na 3,5, przez otwór w pokrywie dodać sodę i ocet, miksować 30 s. Na koniec zagęścić ciasto mąką kokosową, miksować 1 min/obr. 4. Gotowe przelać do sylikonowej keksówki. Piec w 180 st.C funkcja góra - dół ok. 1 godz. do suchego patyczka. Wyjąć ostrożnie od razu po upieczeniu, wystudzić na kratce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz