3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babeczki orzechowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 125 g masła / margaryny
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 całe jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki zmielonych orzechów, ja dodałam migdały
  • 1 łyżeczki kakao
  • 1 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 garść żurawiny
  • 3 łyżki mleka
  • 100 g ulubionej czekolady, u mnie gorzka
  • 6
    25min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Migdały rozdrobnić 5 s/ obr.8, przełożyć do innego naczynia.


    Czekoladę rozdrobnić 5s/ obr 6 , przełożyć do innego naczynia - można też posiekać nożem, wtedy fajniej czuć kawałki czekolady w babeczkach.


    Masło ubijać motylkiem przez 30 s/ obr 4. Dodać cukier i ubijać kolejne 30 s. Powoli dodawać pojedynczo jajka, cały czas ubijając ( łacznie 2 min). 


    Makę wymieszać z proszkiem, kakao i zmielonymi orzechami. Dodać do masła i wymieszać 30 sek/ obr 3.Po 15 sek wlać mleko. Na koniec wsypać czekoladę i żurawiny. Mieszać 15 sek / Brak Wstecznych.


    Wyłozyć do formy, wyłożonej papilotkami. Piec 25 min w temp. 170 stopni.


    Smacznego Uśmiech

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz