3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Amerykany


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 200 gmiękkiego masła
  • 200 g cukru
  • 1 duże opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 90 g mleka
  • 1 buteleczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
  • 500 g mak, i
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    35min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego 1,5 min obroty 3-4 . Nabierając  dwoma łyżkami  układać na blasze zachowując duże odstępy. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygniciu mozna przyozdobic np. czekolada i smartis lub dowolnie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne! ...

    Zgłoszony przez Skiera na października 8, 2017 at 17:26.

    Pyszne!

    mąż stwierdził że smakują bardziej jak biszkopty ale mimo wszystko są świetne!

    Masło musi być miękkie! inaczej ciasto nie chce się dobrze wyrobić

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre Polecam podawa z mocno cytrynowym...

    Zgłoszony przez anna_102 na czerwca 15, 2017 at 16:14.

    Bardzo dobre. Polecam podawać z mocno cytrynowym lukrem 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka wyszły pyszne. Ja

    Zgłoszony przez lunaris na marca 12, 2012 at 13:10.

    Ciasteczka wyszły pyszne.

    Ja ze swojej strony dodam takie 2 podpowiedzi:

    1. Cisto wykładać na blachę małymi łyżeczkami gdyż w czasie pieczenia podwaja swoją objętość

    2. Przed pieczeniem gore można wygładzić łyżeczką zamoczoną w zimnej wodzie. Nabierają wowczas pieknego kształtu.

    No i pilnowac czasu pieczenia. U mnie to nie dłużej jak 15 mintmrc_emoticons.)

    Ale generalnie - od dzis - mój ulubiony przepis na slodkości dla rodziny i gości tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze