Tu jesteś:
4
Składniki
- 200 gmiękkiego masła
- 200 g cukru
- 1 duże opakowanie cukru waniliowego
- 4 jajka
- 90 g mleka
- 1 buteleczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
- 500 g mak, i
- 2 budynie waniliowe
- 3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
35min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego 1,5 min obroty 3-4 . Nabierając dwoma łyżkami układać na blasze zachowując duże odstępy. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygniciu mozna przyozdobic np. czekolada i smartis lub dowolnie.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne! ...
Pyszne!
mąż stwierdził że smakują bardziej jak biszkopty ale mimo wszystko są świetne!
Masło musi być miękkie! inaczej ciasto nie chce się dobrze wyrobić
Bardzo dobre Polecam podawa z mocno cytrynowym...
Bardzo dobre. Polecam podawać z mocno cytrynowym lukrem 😊
Ciasteczka wyszły pyszne. Ja
Ciasteczka wyszły pyszne.
Ja ze swojej strony dodam takie 2 podpowiedzi:
1. Cisto wykładać na blachę małymi łyżeczkami gdyż w czasie pieczenia podwaja swoją objętość
2. Przed pieczeniem gore można wygładzić łyżeczką zamoczoną w zimnej wodzie. Nabierają wowczas pieknego kształtu.
No i pilnowac czasu pieczenia. U mnie to nie dłużej jak 15 min
Ale generalnie - od dzis - mój ulubiony przepis na slodkości dla rodziny i gości