Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 200 gmiękkiego masła
 - 200 g cukru
 - 1 duże opakowanie cukru waniliowego
 - 4 jajka
 - 90 g mleka
 - 1 buteleczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
 - 500 g mak, i
 - 2 budynie waniliowe
 - 3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego 1,5 min obroty 3-4 . Nabierając dwoma łyżkami układać na blasze zachowując duże odstępy. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygniciu mozna przyozdobic np. czekolada i smartis lub dowolnie.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Pyszne!
mąż stwierdził że smakują bardziej jak biszkopty ale mimo wszystko są świetne!
Masło musi być miękkie! inaczej ciasto nie chce się dobrze wyrobić
Bardzo dobre. Polecam podawać z mocno cytrynowym lukrem 😊
Ciasteczka wyszły pyszne.
Ja ze swojej strony dodam takie 2 podpowiedzi:
1. Cisto wykładać na blachę małymi łyżeczkami gdyż w czasie pieczenia podwaja swoją objętość
2. Przed pieczeniem gore można wygładzić łyżeczką zamoczoną w zimnej wodzie. Nabierają wowczas pieknego kształtu.
No i pilnowac czasu pieczenia. U mnie to nie dłużej jak 15 min
Ale generalnie - od dzis - mój ulubiony przepis na slodkości dla rodziny i gości