Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Wariant Ciasto marchewkowe
- Ciasto:
- 7 jajek
- 105 g mąki pszennej
- 55 g jogurtu naturalnego
- 350 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
- 170 g plastrów ananasa, z puszki
- 3,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 10 goździków
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki erytrytol
- Krem:
- 1 łyżeczkisody spożywczej
- 175 g twarogu
- 1 łyżeczki cukru pudru
- 35 g jogurtu naturalnego
- ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
6
55min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
Ubić jajka 15s/obr . 5.
Dodać jogurt naturalny. Wymieszać 10 s/obr. 5.
Dodać pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 40 min.
Krem serowy
Do naczynia miksującego dodać twaróg, cukier i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
Dodać jogurt naturalny oraz ekstrat waniliowy, zmiksować 10 s/obr. 6.
Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz