 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 16/06/18
                            
                zmieniono dnia: 16/06/18
                    Składniki
ZUPA DYNIOWA Z CHORIZO
- 250 g Kiełbasa chorizo
- 3 papryczka chili jalapeño, świeża
- 150g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 10g masło, niesolone
- 600 g dynia
- 1 litra Bulionu warzywnego
- 60g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 300g ziemniaków
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Obierz i włóż chorizo do naczynia TM. Rozdrobnik 5sec/Obr.7
 2.Usun chorizo z naczynia odłóż na bok .
 3. Do naczynia TM włóż 1szt jalapeno, cebule i czosnek.
 Połacz 3sec/obr 9
 4. Zgarnij skladniki na dol na czynia ze scianek
 5. Dodaj ziemniaki i dynie pokrojone wczesniej w kostke.
 Rozdrobnij 15sec/obr7
 6.Dodaj bulion.Gotuj 25 min/100C/Obr 1
 7.Kiedy zupa sie gotuje wrzuc chorizo na patelnie i podsmaz.
 Smaz bez oleju az bezdzie ugotowane i chrupkie.
 8. Nad ogniem opal druga papryczke .Sciagniej opalona skórke i pokroj w plasterki.
 9. Kiedy zupa jest juz ugotowana dodaj smietanke.Powoli zblenduj od obr 2 do obr 6 okolo 1,5 min
 10. Przelej do miseczek dekoruj , chorizo, plasterkami papryczki i smietanka.
 SMACZNEGO !!!
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze