Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
ZUPA DYNIOWA Z CHORIZO
- 250 g Kiełbasa chorizo
- 3 papryczka chili jalapeño, świeża
- 150g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 10g masło, niesolone
- 600 g dynia
- 1 litra Bulionu warzywnego
- 60g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 300g ziemniaków
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1.Obierz i włóż chorizo do naczynia TM. Rozdrobnik 5sec/Obr.7
2.Usun chorizo z naczynia odłóż na bok .
3. Do naczynia TM włóż 1szt jalapeno, cebule i czosnek.
Połacz 3sec/obr 9
4. Zgarnij skladniki na dol na czynia ze scianek
5. Dodaj ziemniaki i dynie pokrojone wczesniej w kostke.
Rozdrobnij 15sec/obr7
6.Dodaj bulion.Gotuj 25 min/100C/Obr 1
7.Kiedy zupa sie gotuje wrzuc chorizo na patelnie i podsmaz.
Smaz bez oleju az bezdzie ugotowane i chrupkie.
8. Nad ogniem opal druga papryczke .Sciagniej opalona skórke i pokroj w plasterki.
9. Kiedy zupa jest juz ugotowana dodaj smietanke.Powoli zblenduj od obr 2 do obr 6 okolo 1,5 min
10. Przelej do miseczek dekoruj , chorizo, plasterkami papryczki i smietanka.
SMACZNEGO !!!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz