Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Wariant Zupa krem z dyni z imbirem i mleczkiem kokosowym
- 1 łyżka przyprawy curry
- 1 ząbek czosnku
- 200 g mleczko kokosowe
- 3 cm świeżego imbiru
- 3 ziemniaki
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 szalotka
- 250 g puree z dyni
- 700 g bulion warzywny
- 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
- sól, ostra papryka
Opcjonalnie
- 1 łyżeczki śmietanka
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia Thermomix dajemy masło klarowane i pokrojoną szalotkę. Podsmażamy czas 5 min/tem. 100/obr.2
- Dodajemy pokrojone na małe kawałki ziemniaki i pastę curry i ponownie podsmażamy czas 2 min/temp.100/obr.2
- Wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości ziemniaki, czas 15 min/temp.100/obr.1
- Dodajemy przyprawę curry, imbir oraz puree z dyni. Gotujemy czas 10 min/temp. 100/obr.1
- Dodajemy mleko kokosowe i miksujemy.
- Doprawiamy solą i ostrą papryką.
Ważne: Przygotuj wcześniej pure z dyni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz