Tu jesteś:
4
Składniki
50 porcja/porcje/porcji
KRUCHE CIASTECZKA POMARAŃCZOWO - ORZECHOWE
- 150 g masła, zimnego
- 75 g cukru pudru
- 230 g mąki pszennej
- 1 żółtko
- szczypta soli
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 75 g posiekanych orzechów włoskich
- 75 g posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
6
1h 10min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Masło, cukier puder, mąkę, żółtko, sól, aromat umieścić w misie tm 2m interwał. Dodać posiekane bakalie i wynieszać 1m interwał.
Gotowe ciasto lekko zagnieść i włożyć do lodówki na około pół godziny. Po tym czasie rozwałkować na grubość 4-5 mm, podsypując delikatnie mąką, wycinać ciasteczka.
Wycięte ciastka układać na blaszce w niewielkich odstępach od siebie.
Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok 10 m bez termoobiegu, do zezłocenia brzegów. Wyjąć, przełóżyć na kratkę do wystudzenia.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz