Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 04/10/23
                            
                zmieniono dnia: 16/11/23
                    Składniki
Krem z pieczarek z mozzarellą i grzankami (1)
- 300 g wody
 - 1 łyżeczki koncentrat bulionu, (wykonanego w TM)
 - 25 g cebuli
 - 45 g marchewki, (1 mała sztuka)
 - 75 g ziemniaka, (1 mała sztuka)
 - 160 g pieczarek
 - 5 g natki pietruszki, świeżej
 - 1 szczypty soli
 - 1 szczypty pieprzu, mielonego
 - 20 g śmietany
 - 60 g chleba żytniego
 - 0,25 opakowania mozzarelli typu light, (30 g)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Postaw miskę na pokrywie naczynia miksującego i odważ 60 g chleba. Chlebek pokrój w kostkę.
 - Odważ 30 g mozzarelli i pokrój.
 - Do naczynia miksującego włóż 25 g cebuli.
 - Dodaj 45g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki.
 - Dodaj 75g obranego ziemniaka, pokrojonego na mniejsze kawałki.
 - Dodaj 160g umtych pieczarek, pokrojonych w ćwiartki.
 - Dodaj szczyptę soli i pieprzu.
 - Wlej 300g wody.
 - Dodaj 1 łyżeczkę koncentratu bulionu wykonanego w TM.
 - Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałóż koszyczek.
 - Ustaw obroty 1, 100 st. C, gotuj 20 minut. W międzyczasie podpraż chlebek na suchej patelni.
 - Zdejmij koszyczek, umieść miarkę na pokrywie naczynia miksującego.
 - Ustaw obroty 4, czas 1 minuta. Stopniowo zwiększaj obroty do 7 obr.
 - Gotowy krem przelej do miseczki, dodaj łyżkę śmietany (uprzednio ją zahartuj aby się nie zważyłą) i wymieszaj.
 - Dodaj podprażony chlebek, mozzarellę i posiekaną natkę pietruszki.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze