Czas przygotowania
                                1h 20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem
- 400-500 g mięsa mielonego
 - 3 papryki
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej
 - 100 g ryżu
 - 1 jajko
 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
 - 100 g sera żółtego
 - 1 pomidor
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Nastaw wogę na ryż, osól ją i odmierz na wadze 100g ryżu. Wsyp ryż na gotującą wodę.
 - Nastaw dużą patelnię z oliwą. Pokrój 1 cebulę i ją zeszklij. Dodaj 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
 - W międzyczasie szykuj papryki. Umyj, przekrój na pół, usuń nasiona, ułoż w naczyniu, a wnętrze papryk dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą.
 - Dodaj mięso mielone. Przypraw 0.6 łyżeczki soli, 0.6 łyżeczki pieprzu, 0.5 łyżeczki tymianku, po 1 łyżeczce oregarno, słodkiej papryki i kurkumy. Wymieszaj i dosmaż mięso.
 - Dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Wymieszaj. Smaż przez ok.2 minuty
 - Dodaj odcedzony ryż, wymieszaj i podgrzewaj przez ok.1 min.
 - Nastaw piekarnik na 200°C.
 - Zestaw z ognia i po przestudzeniu dodaj 1 jajko i wymieszaj.
 - Wypełnij papryki (z solą, pieprzem i oliwą) farszem. Na wierzchu połóż po plasterku pomidora.
Na dno naczynia wlej 0.5 szklanki wody. - Wstaw do piekarnika na 35min.
 - Posyp każdą paprykę startym żółtym serem i zapiekaj 5-10 min.
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze