3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki jak z piekarni


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Bułki jak z piekarni

  • 2-3 łyżeczki suchych drożdży
  • 300 gramów wody, (letniej)
  • 1 łyżeczki cukru
  • 500 gramów maki pszennej, typ 650
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 40-50 gramów oleju
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    .
  1. Do naczynia miksującego TM Blokada naczynia miksującego włóż wszystkie składniki
  2. Wyrób programem wyrabianie ciasta Ciastoprzez 4 minuty.
  3. Wyjmij ciasto na drewnianą deskę/stolnicę. Odstaw na 5-10 minut.
  4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st.C.
  5. Uformuj 12 bułek. Piecz w piekarniku ustawionym na 200 st.C. przez 20 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Możesz dodatkowo użyć rozbełtane żółtko jajka, by posmarować bułkę przed wstawieniem do piekarnika. Dla chętnych - można posypać je jeszcze np. makiem, bądź ziarnami łuskanego słonecznika.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy