3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybkie i łatwe ciasto z rabarbarem i budyniem waniliowym


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Szybkie i łatwe ciasto z rabarbarem i budyniem waniliowym

Ciasto

  • 130 g oleju, może być tez 100g miękkiego masła
  • 130 g cukru, Może być Xylitol
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, może być migdałowy
  • 1 szczypty soli
  • 2 jajka
  • 175 g mąki pszennej tortowej, może być inna
  • 2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu, ja dałam 12-tke, taka miałam
  • 500 g rabarbaru

Polewa

  • 500 g mleka
  • 1 opakowania budyniu waniliowego, w proszku
  • 2 łyżki cukru, może byc Xylitol
  • 1 jajko
  • 6
    55min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Ciasto

    1. /
    Wszystkie składniki na ciasto dodać do garnka, mieszać 1Min30sek.- obr. 4 .

    Przełożyć do lekko wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy do pieczenia.

    2.Rabarbar umyć, obrać i pokroić w ca.1-1,5 cm. kawałki,
    poukładać na cieście.

    3. Nagrzać piekarnik do 175 Stopni, piec ca. 40 Minut

    Garnek TM umyć i wytrzeć do sucha,

    Polewa
    W międzyczasie wszystkie składniki na polewę dodac do garnka .
    Budyń gotować: 7Minut- 90Stopni-Obroty wsteczneObr.3

    Budyn pozostawic aby lekko wystygł, nastepnie przełożyć na upieczone, lekko ostygnięte ciasto.

    Całość pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

    Wierzch posypalam siekanymi migdałami,..... dla dekoracji położyłam kilka porzeczek. Można wziąć tez coś innego.
    Co się ma...tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto można przygotować dzień przed spożyciem, smakuje wspaniale na następny dzień, utrzymuje świeżość przez kilka dni, dobrze jest je trzymać w lodowce,


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy