Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Chleb z białym serem
- 450 gramy mąki pełnoziarnistej
 - 100 gramy mąki pszennej
 - 1,5 łyżeczki soli
 - 100 gramy zakwasu chlebowego
 - 300 gramów letniej wody
 - 150 gramy twarogu (półtlustego lub chudego)
 - 5-10 gramy drożdży
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego dodajemy mąki ,ser,zakwas ,sól ,wlewamy letnia wode,wyrobic ciasto interwał 3-4 min.ja dodaję kminek rownież poniewaz bardzo lubię 
2.Ciasto przekładam do prostokatnej foremki o wymiarach 25 cm.Zostawiam do wyrośniecia na ok godziny w ciepłym miejscu .Njalepiej w piekarniku w temp 40 stopni .Po wyrosnieciu nagrzewam piekarnik do 200 stopni i wkóadam chlebek na ok 40 min . 
Chleb z białym serem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze