Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
zupa z klopsem
- 3 ziemniaki, mączyste, przeciąc na ćwiartki
 - 1 marchew, (duża, przeciąć na ćwiartki)
 - 1 korzenia pietruszki, przeciąć na ćwiartki
 - 500 g mięsa mielonego
 - 1 jajko, dodać do mięsa
 - 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, dodać do mięsa
 - 1 łyżeczki soli, drobnej, dodać do mięsa
 - 1 łyżki bułki tartej, dodać do mięsa
 - 1/2 cebuli, pokroić drobno. dodać do mięsa
 - 2 łyżki majeranek, suszony, dodać do mięsa
 - 100 g zimnej wody, dodać do mięsa
 - 2 liści liść laurowy, suszony, dodać do mięsa
 - 4 ziele angielskie, mielone, lub całe kulki
 - 2, 1/2 łyżeczki soli, drobnej, dodać do mięsa
 - 500 g zimnej wody
 - 1 liście Pora
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Varoma - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Obrać marchew,ziemniaki i pietruchę. Ziemniaki pokroić na ćwiartki i posiatkować w 
"Blokada naczynia miksującego" obroty 3/5sek. Przełożyć do innej miski i do 
"Blokada naczynia miksującego"  włożyć marchew, por i pietruche. Posiatkować obroty 5/5sek. Dodać ziemniaki, liśc laurowy, ziele angielskie, większą ilośc soli podaną w składnikach i zalć 500ml wody.  Przygotowac klopsy i ułożyc na Varoma. Ustawić na gotowanie obroty 1/30 min./ temp. 100stopni. Do zupy dodac klopsy i przemieszać lekko łyżką. Zupa powinna byc troche zagęszczona przez miezniaki a jeśli nie będzie to zanim dodamy klopsy dodajemy troche mąki. Smacznego 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze