3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet mięsny


Wydrukuj:
4

Składniki

Pasztet mięsny

  • 700 gramy woda
  • 200 gramy szynki, surowa
  • 200 gramy karkówki, bez kości, surowa
  • 200 gramy wątróbka drobiowa, surowa
  • 50 gramy cebula
  • 25 gramy korzeń pietruszki

  • 25 gramy korzeń selera
  • 2 ząbka ząbek czosnku
  • 2 ziarno ziela angielskiego
  • 50 gramy bułki, suchej, może to być też kromka suchego chleba
  • 3 jajka
  • 20 gramy kaszy manny
  • 1 łyżeczki pieprz czarny, mielony
  • 1 łyżeczki soli, drobnej
  • 1 łyżeczki gałka muszkatołowa, mielona
  • 1 łyżeczki majeranek, suszony
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Pasztet mięsny
  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek a do niego mięso: szynkę, karkówkę i wątróbki drobiowe, pokrojone na mniejsze kawałki. Do tego cebula (w ćwiartki), czosnek, pietruszka (w kawałki), seler (w kawałki) i ziele angielskie. Gotować na parze 30 minut/Varoma/obr.2. Bułkę lub chleb namoczyć w wodzie.

    2. Wywar odlać do innego naczynia, po czym odmierzyć 200 ml (miareczką) i wlać z powrotem do naczynia miksującego. Do wywaru dodać ugotowane na parze mięso i warzywa (wyrzucić do śmieci ziele angielskie), zmiksować 2min/obr.9.

    3. Dodać odciśniętą bułkę, jajka, kaszę manną, pieprz, sól, gałkę muszkatołową i majeranek, zmiksować 1min/obr.7. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia i ponownie zmiksować 20s/obr.7. Na tym etapie powinna być bardzo gładka, kremowa masa.

    4. Zawartość naczynia przelać do wcześniej przygotowanej formy (natłuszczonej i wysypanej bułką tartą) i piec przez około 1 godzinę w temperaturze 200°C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy