3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZIELONE ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

ZIELONE ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ

  • 500 g filetów śledzi surowych ze skórką
  • 2 duże jajka
  • 3 g soli, + dodatkowa ilość do doprawienia
  • 1 g pieprzu, mielonego, +dodatkowa ilość do doprawienia
  • 130 g mąki
  • 200 g oleju
  • 100 g ogórka konserwowego, pokrojonego w paski
  • 100 g papryki czerwonej, pokrojonej w paski

ZALEWA

  • 600 g wody ciepłej
  • 120 g octu
  • 150 g ketchupu łagodnego
  • 4 liście laurowe
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 70 g cukru
  • 20 g soli
  • 120 g cebuli, pokrojonej w półksiężyce
  • 6
    12h 30min
    Czas całkowity 12h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    ŚLEDZIE
  1. 1. Do naczynia miksujacego włożyć jajko, 1g soli, 1g pieprzu, 30g maki 10s/obr.4 Przełożyć do innego naczynia.
    2. Resztę maki odwarzyć do miski.
    3. Filety doprawić solą i pieprzem nastempnie obtoczyć w cieście i mące. Smażyć na oleju z każdej strony do zrumienienia. Odstawic na bok.
  2. ZALEWA
  3. 1. Do czystego naczynia wlać 600g wody ciepłej, 120g octu, 150g ketchupu 10s./obr.5
    2. Dodajemy zesztę składników potrzebnych do przygotowania zalewy 15min./100C/obr.0,5
    3. Śledzie układamy w naczyniu przekładająć papryką i ogórkiem konserwowym . Całość zalewamy gorącą zalewą. Odkładamy na 12h do lodówki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz