3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zapiekane jabłka Z migdałami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

j

  • 150 g masła
  • 100 g cukru
  • 150 g migdały, płatki
  • 1/2 butelki wina wytrawnego z jabłek, cydr
  • 1kg jabłek
  • 3 jajka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    obarć jabłka ,pokroić na 6 części
  1. obarć jabłka ,pokroić na 6 części wybrać gniazda i włożyć do wina na 3 minutywyjąć i odłożyć na talerzyk.piekarnik rozgrzać do 180. wClosed lidwymiszać cukierz jajkami 2min/obr2/dodaćmasło 2 MT wina w którym moczyły się jabłka dodać migdałyi mixować 2 min/obr3ustawić czas 3min temp 100stopni.

    Zaroodporne naczyniewysmarowaćmasłemułożyć jabłka,zalać masą i piecprzez 10-15 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

podawać na ciepło


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy