3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiosenne jajka faszerowane pieczarkami i cukinią


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 5 jajek
  • sól pieprz
  • majonez
  • 150 g cukini
  • 100 g cebuli
  • 300 g pieczarek
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować .Pieczarki rozdrobnić z cebulą w Closed lid czas 5 sek / obr 4 ułożyc na varomie . Osobno rozdrobnic cukinie czas 7 sek / obr 4.przełożyc do miseczki . Pieczarki dusic na parze  Varoma 30 min / obr 1 około 10 min przed końcem dodać rozdrobniona cukinie .Po uduszeniu na parze odczekać do ostudzenia .Nastepnie do Closed liddodac zółtka z ugotowanych jajek  i uduszone warzywa dodać sól , pieprz do smaku i majonez wymieszać czas 10 sek / obrCounter-clockwise operation 2.Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek  do dekoracji uzyc szczypiorku i kukurydzy .Smacznego

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne. Rodzince tez

    Zgłoszony przez IzabelaJS na marca 26, 2016 at 19:49.

    Bardzo smaczne. Rodzince tez smakuje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Jajka wyszły

    Zgłoszony przez 13Magda13 na marca 26, 2016 at 17:17.

    Super przepis. Jajka wyszły pyszne. Farsz na prawdę wyjątkowy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja rownież zaplanowałam te

    Zgłoszony przez agaKOW75 na marca 25, 2016 at 19:06.

    Ja rownież zaplanowałam te jajka na święta  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo fajny przepis

    Zgłoszony przez iwona761 na marca 25, 2016 at 07:50.

    bardzo fajny przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha, ale faktycznie

    Zgłoszony przez demoni na marca 14, 2015 at 18:13.

    pycha, ale faktycznie proporcje za duże tylko na jajka. Resztę wykorzystałam jako dodatek do białej kiełbaski na gorąco.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super! Ja dałam

    Zgłoszony przez mushu16 na października 10, 2014 at 13:44.

    Przepis super! Ja dałam zzamiast majonezu jogurt, też farszu zostało dużo, ale jest tak wspaniały, że można go zjeść z czym innym tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre jajeczka.

    Zgłoszony przez dzidektrbn na września 8, 2011 at 14:58.

    Bardzo dobre jajeczka. Zostało nam sporo farszu (nie zmieścił się na jajka) który wykorzystaliśmy jako pastę do kanapek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze