Składniki
30 kawałek/kawałki/kawałków
paszteciki
- 500 g Ciasta francuskiego, -gotowego, w kszt. prostokąta
- 95 g płatków owsianych
- 45 g bułki tartej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 150 g sera feta
- 3 jajka
- 100 g orzechów włoskich
- 2 łyżeczki mieszanki świeżych ziół, np. pietruszka, koper, tymianek
- 1 cebula, przekrojona na pół
- 1 jajko kurze, roztrzepane w misce
- nasiona sezamu, -opcjonalnie
-
6
45min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1.nagrzać piekarnik do temp.200*C
2.do naczynia miksującego włożyć cebulę, świeże zioła i orzechy, rozdrobnić 5s / obr.6. Przy pomocy kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
3.dodać jajka, ser, sos sojowy, bułkę tartą i płatki owsiane; wymieszać 20 s./ obr.5
4.ciasto rozwinąć na posypanej mąką powierzchni, pociąć na paski o szer. 10cm.
5.nałożyć nieco nadzienia na dłuższy bok ciasta, a przeciwny bok posmarować roztrzepanym jajkiem.
pasztecików
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJak zwykle paszteciki pierwsza klasa. I jak zwykle...
Jak zwykle paszteciki pierwsza klasa. I jak zwykle nikt nie podejrzewał, że są bez mięsa
Genialnie łatwe, pachną też dobrze. Za parę...
Genialnie łatwe, pachną też dobrze. Za parę minut urządzimy testowanie, czy smakują tak dobrze jak pachną. Dziekuję za świetny przepis.
REWELACJA! Paszteciki ekspresowe w przygotowaniu,...
REWELACJA! Paszteciki ekspresowe w przygotowaniu, goście zachwyceni, ja również. Dziękuję za przepis!
Absolutna rewelacja, nie wiem jak wytrzymają do...
Absolutna rewelacja, nie wiem jak wytrzymają do wigilii
Paszteciki zrobiły furorę - już dostałam...
Paszteciki zrobiły furorę - już dostałam zamówienie na zrobienie ich do wigilijnego barszczu. Wszyscy byli przekonani, że farsz jest mięsny.
Wyglądają obłędnie musze je zrobić...
Wyglądają obłędnie
musze je zrobić koniecznie
Właśnie zrobiłam, są pyszne łatwe i szybkie,...
Właśnie zrobiłam, są pyszne
łatwe i szybkie, a farsz? niesamowity
Monisia75: wegetarianie jedza jajka WEGANIE za to...
Monisia75: wegetarianie jedza jajka WEGANIE za to juz nie
Wegetariańskie z jajkiem???
Wegetariańskie z jajkiem???
Paszteciki super.
Paszteciki super. Najbardziej smakowały mojemu wnuczkowi
Pozdrawiam
REWELACJA!! Polecam
REWELACJA!!
Polecam wszystkim. Paszteciki sa przepyszne i napewno zrobią furorę na dzisiejszym spotkaniu z przyjaciółmi.
Dzięki za przepis!!!
Pozdrawiam,
Iwona
Nasza ulubiona przekąska na
Nasza ulubiona przekąska na domowe przyjęcia
Pycha!
I moi goście nie odgadli z
I moi goście nie odgadli z czego jest farsz, znajomi wegetarianie tak się zachwycili, że kazali podać przepis
. Łatwe do zrobienia i pyszne, będę robić nie raz!
Wielokrotnie robię je na
Wielokrotnie robię je na przyjęcia lub spotkania rodzinne, smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Jeszcze nikomu nie udało się odgadnąć, co to za farsz - większość obstawiała mięsny
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Paszteciki rewelacyjne
Paszteciki rewelacyjne
Świetna przekąska dla gości, no i oczywiście ten zagadkowy farsz - robi wrażenie.
Polecam!
Super paszteciki. Dziś
Super paszteciki.
Dziś zrobiłam do czerwonego barszczyku w/g przepisu Pani Danuty Baski.
Elu, dziękuję za "podsunięcie" przepisu. Jakoś go pominęłam w książce.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Paszteciki super a do tego
Paszteciki super a do tego barszczyk czerwony mmmmm
. Tylko następnym razem troszkę bardziej przyprawię farsz.
Robiłam te paszteciki,
Robiłam te paszteciki, wszystkim smakowały i nikt nie umiał odgadnąć z czym one są
Paszteciki są pyszne !!!
Paszteciki są pyszne !!! Bardzo szybko sie je robi i bardzo szybko znikają z talerza. Zrobiłam je znajomym i nie wiedzieli z czym były zrobione. Większośc była za tym, że są z dodatkiem mięsa - oczywiście byli w błędzie, nie mogli uwierzyć z czego były zrobione. Nie mogli się nimi najeść. SUPER PRZEPIS
Oczywiście, możesz zrobić je
Oczywiście, możesz zrobić je 2-3 dni wcześniej i trzymać w lodówce albo dużo wcześniej i zamrozić. Po rozmrożeniu i odgrzaniu smakują jak świeżo upieczone. Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Witam, mam pytanie! czy
Witam, mam pytanie! czy paszteciki można zrobić wcześniej - upiec, a pozniej odgrzewać? Chciałabym zrobic je na impreze, ale oczywiscie duzo wczesniej
Zrobiłam z połowy porcji- są
Zrobiłam z połowy porcji- są pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu.
Elu przepis mi umknął
Elu przepis mi umknął
Dodałam do wypróbowania
Dziękuję za przejrzysty przepis
Buziaczki
Ilonko cieszę się, że Ci
Ilonko cieszę się, że Ci smakują
Ja też je robię i eksperymentuję z różnymi dodatkami
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
paszteciki są rewelacyjne
paszteciki są rewelacyjne
często je piekę 
poprostu
poprostu wysmienite!!!!!polecam
ewka
O tak, super przepis, smakują
O tak, super przepis, smakują wszystkim
A do nich obowiązkowo czerwony barszczyk. U nas był ostatnim razem sok pomidorowy, też pysznie
Moje dziewczyny też je chętnie biorą do szkoły
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
A, ten przepis mi gdzies
A, ten przepis mi gdzies uciekl.... Do wypròbowania

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Eluniu a najbardziej nam
Eluniu a najbardziej nam smakują z barszczem czerwonym, po prostu pycha, mogłabym je jeść codziennie
junior ostatnio zabrał je sobie do szkoły, bo zostały aż dwie sztuki z obiadku
pyszności. Wiem, że się powtarzam, ale muszę bo są rewelacyjne 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dzięki Magi, ja też często je
Dzięki Magi, ja też często je robię
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Eluniu paszteciki sa
Eluniu paszteciki sa rewelacyjne, robiłam je juz wiele razy i za każdym razem nie możemy sie ich najeść
dziekuję za przepisik 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Elu paszteciki pyszne,
Elu paszteciki pyszne, wszystkim smakowały, nawet moje dzieci niejadki były zachwycone. Bomba

Anno, czekam na info jak Wam
Anno, czekam na info jak Wam smakowały paszteciki
Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Robię je dzisiaj na obiadek z
Robię je dzisiaj na obiadek z barszczykiem
napewno będą pyszne
Elu jesteś WIELKA dziękuję
Elu jesteś WIELKA
dziękuję Ci bardzo bardzo. Zrobię je na najbliższy obiadek i napewno będą hitem 
Muszę pomyśleć nad kupnem tej książki.
Pozdrowionka
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi, specjalnie dla Ciebie
Magi,
specjalnie dla Ciebie przepisałam ten przepis i wstawiłam też zdjęcia. Mam nadzieję, że paszteciki będą Ci smakowały. My jedliśmy je na ciepło z barszczykiem czerwonym.
To naprawdę super książka, w której jest dużo ciekawych i dobrych przepisów
Pozdrawiam, Ela
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/