3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegetariańskie paszteciki


Wydrukuj:
4

Składniki

30 kawałek/kawałki/kawałków

paszteciki

  • 500 g Ciasta francuskiego, -gotowego, w kszt. prostokąta
  • 95 g płatków owsianych
  • 45 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 150 g sera feta
  • 3 jajka
  • 100 g orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki mieszanki świeżych ziół, np. pietruszka, koper, tymianek
  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 1 jajko kurze, roztrzepane w misce
  • nasiona sezamu, -opcjonalnie
5

Przygotowanie

    pasztecików
  1. 1.nagrzać piekarnik do temp.200*C

    2.do naczynia miksującego włożyć cebulę, świeże zioła i orzechy, rozdrobnić 5s / obr.6. Przy pomocy kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.

    3.dodać jajka, ser, sos sojowy, bułkę tartą i płatki owsiane; wymieszać 20 s./ obr.5

    4.ciasto rozwinąć na posypanej mąką powierzchni, pociąć na paski o szer. 10cm.

    5.nałożyć nieco nadzienia na dłuższy bok ciasta, a przeciwny bok posmarować roztrzepanym jajkiem.

  2. 6.zwinąć ciasto w rulon, zaczynając od boku z nadzieniem, pokroić na paszteciki o długości 5 cm, przełożyć na blachę wyłożoną pegraminem.

    7.paszteciki posmarować pozostałym jajkiem, posypać sezamem, piec ok 20 min, do zrumienienia.

  3. Przepis z książki "Tak, lubię gotować"

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyglądają obłędnie musze je zrobić...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 21, 2018 at 12:34.

    Wyglądają obłędnie Smile musze je zrobić koniecznie Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam, są pyszne łatwe i szybkie,...

    Zgłoszony przez PIOKA na stycznia 20, 2018 at 16:58.

    Właśnie zrobiłam, są pyszne Lol łatwe i szybkie, a farsz? niesamowity Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Monisia75: wegetarianie jedza jajka WEGANIE za to...

    Zgłoszony przez NikitaM na grudnia 20, 2017 at 23:04.

    Monisia75: wegetarianie jedza jajka WEGANIE za to juz nie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wegetariańskie z jajkiem???

    Zgłoszony przez Monisia75 na grudnia 13, 2017 at 16:32.

    Wegetariańskie z jajkiem???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki super. 

    Zgłoszony przez wiergolek na października 14, 2016 at 09:38.

    Paszteciki super.  Najbardziej smakowały mojemu wnuczkowi tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA!! Polecam

    Zgłoszony przez ikewa na września 4, 2016 at 15:42.

    REWELACJA!!

    Polecam wszystkim. Paszteciki sa przepyszne i napewno zrobią furorę na dzisiejszym spotkaniu z przyjaciółmi.

    Dzięki za przepis!!!

    Pozdrawiam,

    Iwona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nasza ulubiona przekąska na

    Zgłoszony przez danutka82 na grudnia 13, 2015 at 20:31.

    Nasza ulubiona przekąska na domowe przyjęcia tmrc_emoticons.) Pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I moi goście nie odgadli z

    Zgłoszony przez Mamman na sierpnia 29, 2015 at 17:17.

    I moi goście nie odgadli z czego jest farsz, znajomi wegetarianie tak się zachwycili, że kazali podać przepis tmrc_emoticons.). Łatwe do zrobienia i pyszne, będę robić nie raz!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wielokrotnie robię je na

    Zgłoszony przez mikulina na sierpnia 16, 2015 at 11:10.

    Wielokrotnie robię je na przyjęcia lub spotkania rodzinne, smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Jeszcze nikomu nie udało się odgadnąć, co to za farsz - większość obstawiała mięsny

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki rewelacyjne

    Zgłoszony przez AngelinaK na czerwca 8, 2015 at 16:56.

    Paszteciki rewelacyjne tmrc_emoticons.) Świetna przekąska dla gości, no i oczywiście ten zagadkowy farsz - robi wrażenie.

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super paszteciki. Dziś

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 27, 2015 at 13:18.

    Super paszteciki. Big Smile Dziś zrobiłam do czerwonego barszczyku  w/g przepisu Pani Danuty Baski.  Love Elu, dziękuję za "podsunięcie" przepisu. Jakoś go pominęłam w książce. 

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki super a do tego

    Zgłoszony przez ewelka85 na maja 27, 2015 at 07:02.

    Paszteciki super a do tego barszczyk czerwony mmmmm Big Smile . Tylko następnym razem troszkę bardziej przyprawię farsz.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam te paszteciki,

    Zgłoszony przez agacicha na stycznia 12, 2015 at 17:35.

    Robiłam te paszteciki, wszystkim smakowały i nikt nie umiał odgadnąć z czym one są tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki są pyszne !!!

    Zgłoszony przez Anna S. na listopada 20, 2014 at 12:37.

    Paszteciki są pyszne !!! Bardzo szybko sie je robi i bardzo szybko znikają z talerza. Zrobiłam je znajomym i nie wiedzieli z czym były zrobione. Większośc była za tym, że są z dodatkiem mięsa - oczywiście byli w błędzie, nie mogli uwierzyć z czego były zrobione. Nie mogli się nimi najeść. SUPER PRZEPIS

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście, możesz zrobić je

    Zgłoszony przez ElaK na września 9, 2014 at 18:23.

    Oczywiście, możesz zrobić je 2-3 dni wcześniej i trzymać w lodówce albo dużo wcześniej i zamrozić. Po rozmrożeniu i odgrzaniu smakują jak świeżo upieczone. Pozdrawiam

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, mam pytanie! czy

    Zgłoszony przez wo-mon na września 9, 2014 at 14:46.

    Witam, mam pytanie! czy paszteciki można zrobić wcześniej - upiec, a pozniej odgrzewać? Chciałabym zrobic je na impreze, ale oczywiscie duzo wczesniej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z połowy porcji- są

    Zgłoszony przez synthia na sierpnia 14, 2014 at 14:30.

    Zrobiłam z połowy porcji- są pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu przepis mi umknął

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 9, 2013 at 10:20.

    Elu przepis mi umknął Big Smile Dodałam do wypróbowania Big Smile Dziękuję za przejrzysty przepis Love Buziaczki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko cieszę się, że Ci

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 9, 2013 at 01:52.

    Ilonko cieszę się, że Ci smakują  tmrc_emoticons.)  Ja też je robię i eksperymentuję z różnymi dodatkami  Big Smile  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • paszteciki są rewelacyjne

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 8, 2013 at 19:13.

    paszteciki są rewelacyjne tmrc_emoticons.) często je piekę Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • poprostu

    Zgłoszony przez ewka0302 na listopada 1, 2012 at 18:46.

    poprostu wysmienite!!!!!polecamtmrc_emoticons.;-)

     

    ewka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O tak, super przepis, smakują

    Zgłoszony przez ElaK na października 4, 2012 at 00:31.

    O tak, super przepis, smakują wszystkim  tmrc_emoticons.) A do nich obowiązkowo czerwony barszczyk. U nas był ostatnim razem sok pomidorowy, też pysznie tmrc_emoticons.)  

     Moje dziewczyny też je chętnie biorą do szkoły  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A, ten przepis mi gdzies

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 19:10.

    A, ten przepis mi gdzies uciekl.... Do wypròbowania Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eluniu a najbardziej nam

    Zgłoszony przez magi1 na października 3, 2012 at 19:01.

    Eluniu a najbardziej nam smakują z barszczem czerwonym, po prostu pycha, mogłabym je jeść codziennie tmrc_emoticons.D junior ostatnio zabrał je sobie do szkoły, bo zostały aż dwie sztuki z obiadku tmrc_emoticons.D pyszności. Wiem, że się powtarzam, ale muszę bo są rewelacyjne tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki Magi, ja też często je

    Zgłoszony przez ElaK na września 2, 2012 at 21:44.

    Dzięki Magi, ja też często je robię  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eluniu paszteciki sa

    Zgłoszony przez magi1 na września 2, 2012 at 21:32.

    Eluniu paszteciki sa rewelacyjne, robiłam je juz wiele razy i za każdym razem nie możemy sie ich najeść tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dziekuję za przepisik tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu paszteciki pyszne,

    Zgłoszony przez Anna500 na kwietnia 17, 2012 at 08:38.

    Elu paszteciki pyszne, wszystkim smakowały, nawet moje dzieci niejadki były zachwycone. Bomba tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Anno, czekam na info jak Wam

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 16, 2012 at 12:16.

    Anno, czekam na info jak Wam smakowały paszteciki

    Pozdrawiam

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię je dzisiaj na obiadek z

    Zgłoszony przez Anna500 na kwietnia 16, 2012 at 09:42.

    Robię je dzisiaj na obiadek z barszczykiemtmrc_emoticons.D napewno będą pysznetmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu jesteś WIELKA  dziękuję

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 15, 2012 at 08:53.

    Elu jesteś WIELKA  Big Smile dziękuję Ci bardzo bardzo. Zrobię je na najbliższy obiadek i napewno będą hitem  Big Smile

    Muszę pomyśleć nad kupnem tej książki.

    Pozdrowionkatmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, specjalnie dla Ciebie

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 15, 2012 at 00:21.

    Magi,

    specjalnie dla Ciebie przepisałam ten przepis i wstawiłam też zdjęcia. Mam nadzieję, że paszteciki będą Ci smakowały. My jedliśmy je na ciepło z barszczykiem czerwonym. 

    To naprawdę super książka, w której jest dużo ciekawych i dobrych przepisów  tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam, Ela  Cooking 7

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze