Składniki
60 kawałek/kawałki/kawałków
trufle
- 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej
- 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego (do smaku)
- 1 łyżeczka soli (do smaku)
- 1 łyżka octu winnego
- 15 g oleju
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 200 g czerwonej fasoli suchej
- 100 g orzechów włoskich
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Namoczyć fasolę na 10 godzin, następnie ugotować -około 1 godz., odcedzić
Zmielić orzechy 6s/obr.5, przełożyć do miseczki
Zmielić czosnek 3s/obr.8, zgarnąć kopystką
Dodać ugotowaną fasolę (jeszcze ciepłą) i zmielić 30s/obr.5-6 pomagając kopystką
Dodać resztę składników i wymieszać w thermomixie ok.30s/obr.3-6 stopniowo zwiększając, pomagając kopystką
Z gotowej masy uformować kuleczki o średnicy 1cm
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podajemy z bazylią i czarnymi oliwkami.
Kulki mogą mieć większą średnicę - maksymalnie wielkość orzecha włoskiego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCoś nowego ,miałam okazję
Coś nowego ,miałam okazję spóbować bardzo ciekawa przekąska
Wiktorio bardzo orginalny
Wiktorio bardzo orginalny przepis, na pyszną przekąskę
Wiktoria, ciekawy przepis
Wiktoria, ciekawy przepis Mam nadzieję, że zdjęcie też wstawisz, bo przepisy konkursowe muszą być ze zdjęciem Trochę mnie zmyliła nazwa, bo trufle kojarzą mi się z czymś słodkim a tu mamy przepis na trufle wytrawne Na pewno wypróbuję
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/