3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tartoletki z łososiem i szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

składniki:

  • 10 g oliwy lub oleju
  • 1 łyżeczek Bulionu warzywnego, przygotowanego w TM
  • 100 g śmietany 30%
  • 30-40 g Szpinaku świeżego
  • 50 g łososia wędzonego
  • 30 g cebuli
  • 1 jajko
  • 50 g sera żółtego
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    tartoletki
  1. Przygotuj foremki na mufinki. Ciasto francuskie rozwałkować i powycinać 10 -12 krążków, wyłożyć nim foremki. Ponakłuwać widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 10 min. aby lekko się zrumieniły.

  2. nadzienie
  3. Ser umieścić w naczyniu zetrzeć 5s/ obr.8. Przełożyć do innego naczynia.

    Cebule rozdrobnić 3s/obr.5. Dodać łososia wędzonego, rozdrobnić 2s/obr.5. Następnie dodać oliwę i dusić 2 min/Varoma/obr.1. Dodać szpinak rozdrobnić 3s/obr.6. Dodać śmietanę, zagotować 3 min/100 stopni/obr. 2. Przełożyć do innego naczynia. Wystudzić.

    Do wystudzonej masy dodać jajko i starty ser, wymieszać kopystką.

    Do każdego z zapieczonych spodów z ciasta nałożyć przygotowane nadzienie i wstawić do nagrzanego do temperatury 160 stopni piekarnika i zapiec 10-15 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe.

    Najlepiej smakują na ciepło zaraz po upieczeniu.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy