PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
20 plaster/plastry/plastrów
pasztet
- 1000 g selera, surowego
- 100 g marchwi, surowej
- 100 g cebuli, surowej
- 30 g suszonych grzybów
- 3 ząbki czosnku
- 0,5 szklanki wody
- 1 kostka grzybowa, lub 1 łyżeczka koncentratu drobiowego wykonanego w TM
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego, duże
- 1-1,5 szklanki płatków owsianych górskich, w zależności od tego jak "mokry" jest seler
- 0,5 łyżeczki majeranku
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 3 całe surowe jajka
-
6
1h 15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ POŁOWĘ SELERA, MARCHWI, CEBULI, GRZYBÓW I CZOSNKU – OCZYWIŚCIE WARZYWKA POKROJONE NA MNIEJSZE KAWAŁKI, ROZDROBNIĆ 5S/OBR. 5. PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA. Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI CZYNNOŚĆ POWTÓRZYĆ.
2. PRZEŁOŻYĆ WSZYSTKIE WARZYWA DO NACZYNIA TM, DODAĆ WODĘ, KOSTKĘ GRZYBOWĄ, LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANG., GOTOWAĆ 25 MIN/100°C/OBR.2. CAŁKOWICIE WYSTUDZIĆ!
3. JEŻELI NAM SIĘ UDA ZNALEŹĆ, TO WYJĄĆ LIŚĆ LAUROWY. DODAĆ PŁATKI OWSIANE, PRZYPRAWY I JAJKA 50 S/OBR. 7-9.
4. DŁUŻSZĄ FORMĘ DO PIECZENIA (KEKSÓWKĘ)LUB DWIE MNIEJSZE WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA LUB WYSMAROWAĆ MASŁEM I WYSYPAĆ BUŁKĄ TARTĄ. PIECZEMY W PIEKARNIKUOK 1 GODZ./160-170°.
PASZTET MA BARDZO CIEKAWY SMAK I GENIALNIE NADAJE SIĘ NP. NA WIGILIĘ, GDZIE NA STOLE KRÓLUJĄ POSTNE DANIA.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam bez grzybów i czosnku. Bardzo dobry ...
Zrobiłam bez grzybów i czosnku. Bardzo dobry
Bardzo smaczny 🙂
Bardzo smaczny 🙂
Zrobiłąm pasztet zgodnie z
Zrobiłąm pasztet zgodnie z przepisem. Nie jest zły ale dla mnie trochę zbyt selerowy. Następnym razem dam więcej przypraw.
hej Weroniko możesz zrobić
hej Weroniko
możesz zrobić wieczorem 23 lub z samego rana w Wigilię. Ja ten ze zdjęcia robiłam wieczorem ok 22 a kroiłam rano
Dzieki Kasiu :love: Czyli
Dzieki Kasiu Czyli zrobie 23-go wieczorem, to mysle, ze bedzie dobrze, co Ty na to ? Czy lepiej zrobic 24-go ? Co mi radzisz ? Po upieczeniu musi troche przestygnac, do krojenia, prawda ?
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Pasztet jest dobry od razu po
Pasztet jest dobry od razu po upieczeniu, nie trzeba go wcześniej przygotowywać. Ja teraz zrobię go dwa razy więcej, wcześniej robiłam na prezentację i ani ja, ani mój Jarek go zbytnio nie popróbowaliśmy bo zniknął w oka mgnieniu
To masz przekichane Weroniko z tym gotowaniem
Jestem pewna Kasiu, ze bedzie
Jestem pewna Kasiu, ze bedzie smakowal, nie tylko jej, ale nam wszystkim Ja to bym juz zrobila z checia i spròbowala, no ale obiecalam na swieta... Tym bardziej, ze wielu pysznych rzeczy nie je, ktòre jadla przedtem ( np. ryby), wiec niektòre potrawy robie rzadziej, inne 1/2 porcji.... Tak wiec musze miec cos fajnego, smacznego, nowego, dla niej na swieta, na Wigilie I musi smakowac przy okazji innym, bo calkiem osobno, to ani mysle gotowac Powiedz mi, ile dni wczesniej moge przygotowac ? Jak dlugo sie trzyma ? Buziaczki
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
No i wyszła góóóóóóóra
No i wyszła góóóóóóóra pasztetu marchewkowego
Weroniczko, mam nadzieję, że
Weroniczko,
mam nadzieję, że pasztet będzie smakował Twojej córci Tak to już jest, że przed świętami urobimy się zawsze "po pachy" , , , , , , ale zadowolenie naszych bliskich - bezcenne
Grażynko wyjdzie Ci góóóóra
Grażynko wyjdzie Ci góóóóra marchewkowego pasztetu
Moja còrka wegetarianka,
Moja còrka wegetarianka, zazyczyla sobie pasztet na swieta, wiec cala robota zostala przelozona na "przed swietami" Stwierdzila, ze jak swiateczne, to na swieta, tym bardziej, ze to cos nowego Ale dam znac, jak zrobie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Kasiu ale strzeliłam babola
Kasiu ale strzeliłam babola Żle przepisałam ilość marchewki,zamiast 100g napisalam 1000g i w/g tego zaczęłam robić pasztet i dziwię się że mam takie ilości ,które nie mieszczą sie do TM Przełożyłam wszystko do garnka i gotuję na gazie zobaczymy co z tego wyjdzie Pozdrawiam
daj znać koniecznie po moim
daj znać koniecznie po moim nie została nawet okruszyna
Pasztet w planie na jutro
Pasztet w planie na jutro Moja còrka wniebowzieta, bo jest wegetarianka... w sam raz cos dla niej A i nam slinka leci Dam znac, jak wyszedl
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Haniu dzięki zapewniam Cię,
Haniu dzięki zapewniam Cię, że nie tylko ładnie wygląda ale również ma fajny smak - taka alternatywa dla mięska, które zresztą bardzo lubię A przepis jak widzisz pochodzi od Joasi z naszego biura.
Weroniczko dzięki
Weroniczko dzięki
:)Kasia pasztet wygląda
Kasia pasztet wygląda ciekawie Przepis dodany do wypróbowania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:party: Swietny Kasiu
Swietny Kasiu I gratuluje 1-wszego przepisu Ps. dalas sobie w koncu rade z zamieszczeniem
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Dziewczyny jesteście
Dziewczyny jesteście niesamowite DZIĘKUJĘ
Gratuluję debiutu! Pasztet
Gratuluję debiutu! Pasztet świetny i bardzo zdrowy! Będę go robić. Bardzo lubimy pasztety.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Super przepis, bardzo
Super przepis, bardzo ciekawy, inny napewno wypróbuję pozdrawiam cieplutko
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Grażynko, cieszę się, że Cię
Grażynko, cieszę się, że Cię poznałam . W ogóle osoby na przepisowni są bardzo sympatyczne. Spotkałam się tylko i wyłącznie z życzliwością. A taka nowa osoba jak ja potrzebuje wsparcia...
och, dziękuję Kochana jestem
och, dziękuję Kochana
jestem strasznie przejęta - to mój pierwszy przepis wczoraj i dzisiaj miałam przezentację w Wyższej Szkole Żywienia i Bankowości i m.in. podawałam ten pasztet. Musze Ci powiedzieć, że wszystkie osoby, co do jednej poprosiły o przepis
buziaki
Kasia
Rude dziękuję za
Rude dziękuję za przepis,napewno wypróbuję przed świętami Pozdrawiam