Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 2 połówki brzoskwiń z puszki, pokrojone w kosteczkę
- 1/2 cytryny- SOK
- 3 gałązki koperek do dekoracji, poszatkowane zielone gałązki
- 1 łyżka duża kukurydzy z puszki
- sól, pieprz do smaku
- 70 g śmietany 18%
- 30 g cebuli
- 70 g dżemu brzoskwiniowego
- 1/2 Kapusty pekińskiej
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Kapustę przekroić wzdłuż, potem na mniejsze kawałki i wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" , rozdrobnić 7sek/ obr. 4, wyjąć,, przełożyć do miseczki
2. Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić cebulę, rozdrobnić 2sek/ obr.5,
3.Dołożyć dżem , śmietanę, sok z cytryny, sól, pieprz , wymieszać 10sek/ obr.3
4. Dołożyć rozdrobnioną kapustę , pokrojoną w kostkę brzoskwinię i kukurydzę, wymieszać 10 sek/
"Obroty wsteczne" 3
5. Wyłożyc na miseczkę i posypać dla dekoracji koperkiem.
SMACZNEGO!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Surówka dobrze się komponuje z daniem z kurczaka. Ma lekko slodki smak.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTez będzie pyszna.
Tez będzie pyszna. Eksperymentuj.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
a co powiecie na zastąpienie
a co powiecie na zastąpienie brzoskwini i dżemu świeżym ogórkiem i marchwią??
zastanawiam się czy nie spórbować..
Suróweczka pychotka zrobiłam
Suróweczka pychotka
zrobiłam wczoraj na kolację i wszystkim smakowała. Dzięki Gabrysiu za przepis 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
O, zrobię sobie taką na
O, zrobię sobie taką na kolację
Niestety u mnie nikt takich słodkości do mięsa nie lubi
Ale ja tak! Dzięki za pomysł, Gabrysiu 
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
:DGabi dzięki za przepis
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.