3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z BRZOSKWINIĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 2 połówki brzoskwiń z puszki, pokrojone w kosteczkę
  • 1/2 cytryny- SOK
  • 3 gałązki koperek do dekoracji, poszatkowane zielone gałązki
  • 1 łyżka duża kukurydzy z puszki
  • sól, pieprz do smaku
  • 70 g śmietany 18%
  • 30 g cebuli
  • 70 g dżemu brzoskwiniowego
  • 1/2 Kapusty pekińskiej
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  1. Kapustę przekroić wzdłuż, potem na mniejsze kawałki i wrzucić do Closed lid, rozdrobnić 7sek/ obr. 4, wyjąć,, przełożyć do miseczki

    2. Do Closed lid wrzucić cebulę, rozdrobnić 2sek/ obr.5,

    3.Dołożyć dżem , śmietanę, sok z cytryny, sól, pieprz , wymieszać 10sek/ obr.3

    4. Dołożyć rozdrobnioną kapustę , pokrojoną w kostkę brzoskwinię i kukurydzę, wymieszać  10 sek/Counter-clockwise operation 3

    5. Wyłożyc na miseczkę i posypać dla dekoracji koperkiem.

    SMACZNEGO!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Surówka dobrze się komponuje z daniem z kurczaka. Ma lekko slodki smak.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tez będzie pyszna.

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 6, 2015 at 11:39.

    Tez będzie pyszna. Eksperymentuj.  Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a co powiecie na zastąpienie

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 5, 2015 at 20:39.

    a co powiecie na zastąpienie brzoskwini i dżemu świeżym ogórkiem i marchwią??

    zastanawiam się czy nie spórbować.. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Suróweczka pychotka zrobiłam

    Zgłoszony przez magi1 na stycznia 30, 2014 at 08:24.

    Suróweczka pychotka tmrc_emoticons.D zrobiłam wczoraj na kolację i wszystkim smakowała. Dzięki Gabrysiu za przepis tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O, zrobię sobie taką na

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 27, 2014 at 13:56.

    O, zrobię sobie taką na kolację  tmrc_emoticons.)  Niestety u mnie nikt takich słodkości do mięsa nie lubi  tmrc_emoticons.~  Ale ja tak! Dzięki za pomysł, Gabrysiu  tmrc_emoticons.)

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DGabi dzięki za przepis

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 26, 2014 at 19:37.

    tmrc_emoticons.DGabi dzięki za przepis tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze