![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/4qpvr8s0-f2726-436578-cfcd2-z3pf6nfy/3cec66d9-4055-4c86-bf55-a0cab7c40aad/main/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-brzoskwinia.jpg)
Składniki
- 2 połówki brzoskwiń z puszki, pokrojone w kosteczkę
- 1/2 cytryny- SOK
- 3 gałązki koperek do dekoracji, poszatkowane zielone gałązki
- 1 łyżka duża kukurydzy z puszki
- sól, pieprz do smaku
- 70 g śmietany 18%
- 30 g cebuli
- 70 g dżemu brzoskwiniowego
- 1/2 Kapusty pekińskiej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Kapustę przekroić wzdłuż, potem na mniejsze kawałki i wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" , rozdrobnić 7sek/ obr. 4, wyjąć,, przełożyć do miseczki
2. Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić cebulę, rozdrobnić 2sek/ obr.5,
3.Dołożyć dżem , śmietanę, sok z cytryny, sól, pieprz , wymieszać 10sek/ obr.3
4. Dołożyć rozdrobnioną kapustę , pokrojoną w kostkę brzoskwinię i kukurydzę, wymieszać 10 sek/
"Obroty wsteczne" 3
5. Wyłożyc na miseczkę i posypać dla dekoracji koperkiem.
SMACZNEGO!
Porady
Surówka dobrze się komponuje z daniem z kurczaka. Ma lekko slodki smak.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tez będzie pyszna. Eksperymentuj.![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
a co powiecie na zastąpienie brzoskwini i dżemu świeżym ogórkiem i marchwią??
zastanawiam się czy nie spórbować..![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Suróweczka pychotka
zrobiłam wczoraj na kolację i wszystkim smakowała. Dzięki Gabrysiu za przepis ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
O, zrobię sobie taką na kolację
Niestety u mnie nikt takich słodkości do mięsa nie lubi
Ale ja tak! Dzięki za pomysł, Gabrysiu ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?