3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schab w galarecie


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 600 g schabu bez kości
  • I żelatyna
  • 2 kostki rosołowe
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pieprz, liść laurowy
  • Dekoracja:
  • 2 marchewki
  • l ugotowane jajko
  • groszek konserWoWy
  • natka pietruszki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlać 1 1 wrzącej wody, schab i marchewkę umieścić w koszyczku, gotować - czas 42 min, temp. Varoma, obr. poz. 1. Wyjąć koszyczek, uzupełnić wywar do 1 litra, dodać przyprawy i gotować - czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 2, dodać rozpuszczoną żelatynę. Schab po wystudzeniu pokroić na plastry, ułożyć na półmisku i dekorować jajkiem, groszkiem zielonym i natką. Zalać galaretą.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy