3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sałatka z jajkami w koszulce, wędzonym łososiem i kaparami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Sałatka z jajkami w koszulce, wędzonym łososiem i kaparami

  • 2 jaja kurze, (ok 110g)
  • 40 g mixu sałat (sałata lodowa, rukola)
  • 60 g pomidorów koktailowych, (6 sztuk)
  • 60 g Rzodkiewki, (6 sztuk)
  • 60 g ogórka kiszonego
  • 20 g cebuli czerwonej
  • 60 g łososia wędzonego
  • 10 g kaparów, (1 łyżka)
  • 15 g cytryny, (1/4 sztuki)
  • Sòl himalajska, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • chilii, do smaku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy jajka w koszulce.
  2. Do naczynia miksującego wlewamy 1300 ml wody, zakładamy koszyczek, wkładamy jajka najlepiej w temp. pokojowej. Zamykamy, gotujemy 19 min/ 70°C/ obr. 4. Jeżeli mamy małe jajka, możemy skrócić czas gotowania o około 1 minutę. Jeżeli wolimy bardziej ścięte białko, możemy też wydłużyć czas o około 1 minutę. Testuj i przygotuj jajka w koszulce idealne dla Ciebie tmrc_emoticons.)
  3. Jajka wyjmujemy. Przy pomocy łyżeczki rozbijamy wierzch skorupki, obieramy do ¾ wysokości jajka i przechylając wykładamy jajko na talerz. Zazwyczaj trochę białka może być jeszcze płynna, jeżeli Ci to przeszkadza, na sałatkę przekładamy tylko część w większości ścięta.
  4. W międzyczasie na talerz wykładamy mix sałat, pomidorki i rzodkiewki przekrojone na połówki lub ćwiartki, ogórek kiszony pokrojony w plasterki, cebulę czerwoną w piórka, łosoś wędzony zwinięty w ruloniki, kapary.
  5. Na sałatkę wykładamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i chilli, skrapiamy cytryną.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Kupując łososia najlepiej wybierać pacyficznego, niehodowlanego.
Wersja WEGE - łososia wymieniamy na dodatkowe jajko.



Kcal: 300 | B: 29.7 g | T: 16.3 g | W: 8.7 g


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy