Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożonych i lekko odciśniętych
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 pół łyżeczki pieprzu
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 opakowania ciasta francuskiego, gotowego
- 200 g sera feta
- 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka
- 40 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
-
6
35min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni.2. Do naczynia miksującego wlożyć ząbki czosnku, rozdrobnić 3s/obr. 83. Dodać cebulę, rozdrobnić 3s/obr. 5. Zgarnąć rozdrobnione składniki na dno naczynia.4. Dodać oliwę i dusić 2 min/Varoma.obr.15. Dodać szpinak, dusić 15 min/100 stopni/obr. 1, zapiast miarki na pokrywie naczynia postawić koszyczek6. Dodać sól, piepirz, gałkę, wymieszać 4s/obr.3, odstawić aby trochę wystygło. W tym czasie przygotować ciasto - rozwałkować i podzielić na ok. 12 kwadracików7. Do wystudzonego szpinaku dodać ser, wymieszać 4s/obr3 - tak by ser nie rozpadł się całkowicie8. Na środek kwadratu położyć nadzienie, dokładnie u góry zlepić rogi ciasta - uformować sakiewki i posmarować je rozptrzepanym jajkiem.Piec 20-25 minut.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszna przekąska, która na pewno często...
Przepyszna przekąska, która na pewno często będzie u mnie gościć.
Potwierdzam, smaczne i proste
Potwierdzam, smaczne i proste
Fajny przepis, na imprezkę w sam raz
Fajny przepis, na imprezkę w sam raz
Fajne i proste. Powtarzam, gdy zapraszam gości
Fajne i proste. Powtarzam, gdy zapraszam gości
Bardzo dobre, polecam
Bardzo dobre, polecam
Przepyszne, na imprezie zniknęły w mgnieniu oka
Przepyszne, na imprezie zniknęły w mgnieniu oka
Czy te sakiweki można jeść na
Czy te sakiweki można jeść na zimno? Gdybym chciała wcześniej je przygotować na imprezę???
świetny i szybki przepis,
świetny i szybki przepis, polecam.
sakiewki są pysznie, nie
sakiewki są pysznie, nie można tylko przesadzić z fetą - do czosnkowego barszczyku, palce lizać
)))) 
Napewno sa pyszne, wypróbuję
Napewno sa pyszne, wypróbuję
Sakiewki są przepyszne
Sakiewki są przepyszne robiłam je już z 10 razy i nie zamierzam przestawać
z mężem wprost je uwielbiamy
Ja też je często robię i
Ja też je często robię i wszystkim smakują
Przepyszne
Przepyszne
Przepis świetny, próbowałam
Przepis świetny, próbowałam robić te sakiewki z różnym nadzieniem i zawsze wychodziły smaczne
Sakiewki łatwe w
Sakiewki łatwe w przygotowaniu i bardzo smakowite
Zrobiłam je na Wigilię. Po
Zrobiłam je na Wigilię. Po kolacji zostały już tylko okruszki na talerzu
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Sakiewki są super, ale ten
Sakiewki są super, ale ten przepis jest w książce podstawowej na str. 86. Pozdrawiam
Alicj@
fajny przepis, można dać
fajny przepis, można dać różne nadzienie do środka, wypróbuje
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Smaczne;) ;)
Smaczne

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
