3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta tuńczykowo-paprykowa


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

PASTA

  • 50 g keczupu
  • 1 puszek tuńczyk w sosie własnym, duże kawałki, nie rozdrobniony!
  • 200 g cebuli
  • 200 g marchwi
  • 200 g papryki konserwowej
  • Przyprawy, sól, pieprz, kiełki, ulubione zioła
5

Przygotowanie

  1. Soft


    Rozdrobnić cebulę i marchewkę, obr. 4-5, ok. 10 sekund. Podlać wodą i dusić z przykrytą miarką 8-10 minut, temp. 100 stopni.


     


     

  2. Odcedzić i ostudzić. Przełożyć marchewkę z powrotem do TM, dodać osączoną paprykę i keczup. Zmiksować 8-10 sekund, obroty 4. Dodać tuńczyka, również osączonego i wymieszać z przyprawami, obroty wsteczne, ok. 10-20 sekund.

10
11

Porady

Po inne przepisy zapraszam na bloga //poradnikmagdy.blogspot.com/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy