Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
- papryka słodka, szczypta
- bazylia suszona, szczypta
- pieprz biały, do smaku
- 2 łyżeczki pietruszki natki, może być suszona
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- 10 g cebuli czerwonej
- 3 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 500 g krewetek obranych, surowych, dużych, mogą być mrożone
- rozmaryn suszony, szczypta
- szałwia suszona, szczypta
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć czosnek i czerwoną cebulę. Rozdrabniać 4 s/obr. 8.
2. Zgarnąć kopystką rozdrobnione warzywa.
3. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlać oliwę i dusić 3 min/120 OC/obr. 1.
4. Do
"Blokada naczynia miksującego" dodać krewetki i przyprawy, dusić 7 min./100 OC/
"Obroty wsteczne" /obr.
"Mieszanie" .
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Krewetki będą w sosiku, w którym można maczać pieczywko lub go odcedzić przed podaniem. Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa użyłam połowy porcji krewetek (bo akurat...
Ja użyłam połowy porcji krewetek (bo akurat tyle miałam) a reszte tyle ile w przepisie. Wyjełam z gotowego sosu krewetki a sam sos połączyłam z ryżem (jeden woreczek basmati) i dodałam łyżke masła. Ryż na talerz a na nim poukładałam krewetki. Wyszły dwie pyszne porcje obiadowe
super!!! Polecam dzisjaj zrobiłam na kolację...
super!!! Polecam
dzisjaj zrobiłam na kolację wyszły pyszne. już je wpisałam do swojej kolekcji.
Przepyszne!
Przepyszne!
bardzo dobre smile
bardzo dobre
Pychotka
Pychotka
Bardzo smaczne
Bardzo smaczne.
WYGLADA SUPER. DAJE DO WYPROBOWANIA
WYGLADA SUPER. DAJE DO WYPROBOWANIA
Rewelacja.zamiast slodkiej dodalam papryke...
Rewelacja.zamiast slodkiej dodalam papryke ostra.pyszne
Mega !!! Polecam
Mega !!! Polecam
Pyszne krewetki, pyszny sos
Pyszne krewetki, pyszny sos
Przepis doskonały! Pod koniec
Przepis doskonały! Pod koniec dodałam łyżeczkę masła, a zestaw ziół nieco zmieniłam (pietruszka zielona suszona, suszona zielona kolendra, pieprz biały, pieprz cayen i suszone chili). Super! Gratuluję przepisu! To bardzo proste i szybkie przygotowanie krewetek.
Dodam, że oliwę zastąpiłam
Dodam, że oliwę zastąpiłam masłem i z ziół tylko pietruszkę
Tak należy rozmrozic-pod woda
Tak należy rozmrozic-pod woda na druszlaku. Wyszły pyszne
W przypadku mrożonych
W przypadku mrożonych krewetek -nalezy je wcześniej rozmrozić czy niekoniecznie?