3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KLOPS Z JAJKIEM I PAPRYKĄ (przepis z książki TM na Wielkanoc)


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

  • 3 łyżki mleka
  • 5 jajek na twardo
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula (ok. 100g)
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • 2 jajka
  • 1000 gramów mięsa (wieprzowe,wołowe,boczek)
  • sól,pieprz do smaku
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Paprykę rozdrobnić - czas 5s,obr.6 i wyjąć.

  2.  Cebulę,mięso,2 surowe jajka,natkę pietruszki i przyprawy zemleć porcjami po 250g - czas 15s,obr.10.

  3.  Dodać mleko,bułkę tartą ,paprykę i miksować - czas 20s,obr.5.

  4.  Masę uformować jak na pieczeń wkładając do środka ugotowane jajka,posmarować olejem i piec w długiej, wąskiej blaszce - czas ok.1godz.,temp.200 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

 1. Można podawać z różnymi sosami - ja podałam z grzybowym i chrzanowym na ciepło.

 2. Papryka daje specyficzny smak więc można ją zastąpić pieczarkami.

 3. Do przyprawienia mięsa dadałam gotowej mieszanki do mięsa mielonego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny przepis.

    Zgłoszony przez Ilonta na kwietnia 3, 2018 at 09:36.

    Świetny przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiła, przepyszny, Na

    Zgłoszony przez BeataPatulska na maja 4, 2016 at 11:52.

    zrobiła, przepyszny, Na Wielkanoc idealne danie 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja zawinęłam w folię

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 31, 2014 at 20:11.

    A ja zawinęłam w folię spożywczą i ugotowałam na parze na Varomie 1kilogram mięsa 100min tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam i polecam,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 31, 2014 at 19:35.

    Potwierdzam i polecam, klopsik pychotka i często go piekę Cooking 10 Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu bardzo się cieszę,że

    Zgłoszony przez monika6500 na października 31, 2014 at 18:34.

    Małgosiu bardzo się cieszę,że klopsik smakował !

            Dziękuję Ci bardzo za komentarz i ocenkę !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Klopsik upieczony .Polecam

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na października 11, 2014 at 08:11.

    Klopsik upieczony .Polecam jest naprawdę super.Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 29, 2014 at 13:09.

    Dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  

    Zgłoszony przez monika6500 na czerwca 22, 2013 at 12:40.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Dla mnie to jest paranoja -

    Zgłoszony przez monika6500 na czerwca 19, 2013 at 17:20.

    tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.-( Sad" alt=tmrc_emoticons.( src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" width=19 height=19> Dla mnie to jest paranoja - jak na górze może być napisane że  "przepis jest nieprzetestowany" skoro jest z książki TMtmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J-) Crazy" alt=tmrc_emoticons.J) src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/crazy.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Dziękuje Grażynko za

    Zgłoszony przez monika6500 na kwietnia 3, 2013 at 19:04.

     tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Dziękuje Grażynko za gratulacje ! Myśle , że teraz pójdzie już z górki...tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Pozdrawiam gorąco z zimnego Sosnowca ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniko gratuluję pierwszego

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 3, 2013 at 18:41.

    Moniko gratuluję pierwszego przepisu tmrc_emoticons.) Klops wygląda apetycznie, przepis dodałam do wypróbowania Cooking 1  Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze