3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kapusta na boczku


Wydrukuj:
4

Składniki

900 g

Kapusta

  • 500 g kapusta kiszona, świeża, wypłukać
  • 1300 g woda ciepła
  • 10 kulek ziele angielskie
  • 10 kulek pieprzu
  • 3 liście listek laurowy
  • 5 g soli
  • 10 g cukru
  • 1 czubatych łyżeczek papryka slodka, mielona
  • 3 szczypty pieprz czarny, mielony
  • 15 g oleju
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    przygotowanie kapusty
  1. 1. Wypłukać kapustę .

    2. Włożyć kapustę i dodać wody ,kulki pieprzu , ziela ang., liść laurowy, sól ,20 min/Varoma/obr.1/Counter-clockwise operation

    3. Odlac do koszyczka,wybrac przyprawy.

    4. Dodać olej, sypką paprykę , pieprz, cukier ,400g. boczku z cebulką z mojego przepisu na przepisowni.

    5. Zamieszać kopystką 5min/Varoma/obr.1/Counter-clockwise operation

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy przepis posiada tylko w nazwie boczek czy też...

    Zgłoszony przez onia76 na października 25, 2016 at 14:32.

    Czy przepis posiada tylko w nazwie boczek czy też brak go w składnikach?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne, polecam do obiadku

    Zgłoszony przez Beti81 na stycznia 18, 2016 at 16:41.

    pyszne, polecam do obiadku tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra kapusta

    Zgłoszony przez awal na stycznia 10, 2016 at 13:59.

    Bardzo dobra kapusta zwlaszcza z boczkiem z cebulka tmrc_emoticons.) i tak mysle, ze na nastepny raz zrobie wiecej i powkladam w sloiki, co by bylo na czarna godzine tmrc_emoticons.) polecam. I faktycznie lepiej sie trzymac przepisu jesli chodzi o ilosc soli albo w ogole jej nie dawac. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam kiszoną kapustę   

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 24, 2013 at 07:42.

    Uwielbiam kiszoną kapustę  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze