Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
obazda
- 250 g ser camembert
- 100 g cebuli
- 100 g ser twarogowy śmietankowy, typu filadelfia
- 200 g ser topiony śmietankowy
- 1/4 płaskiej łyżeczki soli
- 1,5 czubatych łyżeczek Papryki słodkiej
- 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. Cebulę pokroić na ćwiartki i rozdrobnić 5s/5 obr, zgarnąć kopystką ze ścianek i ponownie 5s/5 obr
2. Dodać pokrojony na kawałki camembert 8s/5 obr
3. Dodać twarożek, ser topiony, sól, pieprz, paprykę i wymieszać
"Obroty wsteczne" 10s/5 obr
Bawarska obazda
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać z preclami lub włoskimi paluszkami. Doskonała również do chleba. Smacznego!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz