3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bawarska obazda


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

obazda

  • 250 g ser camembert
  • 100 g cebuli
  • 100 g ser twarogowy śmietankowy, typu filadelfia
  • 200 g ser topiony śmietankowy
  • 1/4 płaskiej łyżeczki soli
  • 1,5 czubatych łyżeczek Papryki słodkiej
  • 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Bawarska obazda
  1. 1. Cebulę pokroić na ćwiartki i rozdrobnić 5s/5 obr, zgarnąć kopystką ze ścianek i ponownie 5s/5 obr

    2. Dodać pokrojony na kawałki camembert 8s/5 obr

    3. Dodać twarożek, ser topiony, sól, pieprz, paprykę i wymieszać Counter-clockwise operation 10s/5 obr

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać z preclami lub włoskimi paluszkami. Doskonała również do chleba. Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy