Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
800 g wody, 3 lyzki kopiaste maki zytniej z grubego przemialu, 2-3 zabkow czosnku, ziele angielskie (opcjonalnie), lisc laurowy (opcjonalnie)
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wlac wode i wsypac make,
"Blokada naczynia miksującego" ustawic na 3 min./37°C/1
"Obroty wsteczne" Po tym czasie zawartosc przelac do sloika i dodac reszte skladnikow. Odstawic na 2-3 dni. Z gotowego zakwasu ugotowac zurek slaski.
Drugie zdjecie dotyczy zakwasu chlebowego, po wyrosnieciu wstawilam do lodowki tym samym jest uspiony aby go wzbudzic nalezy dodac troche wody cieplej i wsypac lyzke maki zytniej, ustawic w cieple miejsce, zostanie pobudzony i zakwas bedzie rosl, uzyc do wypiekow.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz