Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- 2 główki czosnku
- 2 cytryny
- 4 łyżki miodu
- 1/2 litra przegotowanej wody
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
obrany oczsnek, miód i wodę wkładamy do maczynia, na pokrywę wyciskamy sok z dwóch cytryn.
Wszystko miksujemy 1min obr 10.
Przelać do ciemnej butelki albo odstawić w ciemne miejsce.
Po dwóch dobach miskstura jest gotowa, a jednocześnie nie powinna odstręczać trudnym zapachem.
Stosujemy dwa razy dziennie po łyżce stołowej, najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Dzieciom można podawać po łyżeczce do herbaty raz dziennie.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOstre i dobre.
Ostre i dobre.
Z miła chęcia spóbuję
Z miła chęcia spóbuję
Adin
Zrobiony,czekam na efekt
Zrobiony,czekam na efekt
Zapisałam. Zrobię J)
Zapisałam. Zrobię
Zdecydowanie przydatna rzecz
Zdecydowanie przydatna rzecz na obecną porę roku! Polecam!
Swietny przepis. Mozna dodac
Swietny przepis. Mozna dodac jeszcze kawalek imbiru, pokrojonego w plasterki (jest dosc wloknisty wiec zeby TM dobrze zmielil). Cytryne dobrze wycisnac na pokrywe z zalozona miarka aby pestki zatrzymaly sie na miarce
Czy tą miksturę należy
Czy tą miksturę należy przechowywać w lodówce?
No i przez jaki czas jest dobra do spożycia?
dzis zrobilam
dzis zrobilam
jutro zrobię! a co, czosnek
jutro zrobię! a co, czosnek rządzi!! he he
a gdzie tę miksturę
a gdzie tę miksturę przechowywać? w lodówce?
jeśli mamy już wyciśnięty sok
jeśli mamy już wyciśnięty sok to pewnie, że wlewamy od razu.
wyciskanie soku bezpośrednio na pokrywę naczynia przy założonej miarce jest o tyle wygodne, że nie wpadają nam pestki.
u nas wystarcza 4 łyżki
u nas wystarcza 4 łyżki miodu, ale oczywiście można dodać więcej
Czy miodu nie za mało na dwie
Czy miodu nie za mało na dwie cytryny?
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Czemu soku z cytryny nie
Czemu soku z cytryny nie można od razu wlać do dzbanka?