3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Syrop czosnkowy na odporność


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 2 główki czosnku
  • 2 cytryny
  • 4 łyżki miodu
  • 1/2 litra przegotowanej wody
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. obrany oczsnek, miód i wodę wkładamy do maczynia, na pokrywę wyciskamy sok z dwóch cytryn.

    Wszystko miksujemy 1min obr 10.

    Przelać do ciemnej butelki albo odstawić w ciemne miejsce.

    Po dwóch dobach miskstura jest gotowa, a jednocześnie nie powinna odstręczać trudnym zapachem.

    Stosujemy dwa razy dziennie po łyżce stołowej, najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Dzieciom można podawać po łyżeczce do herbaty raz dziennie.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ostre i dobre.

    Zgłoszony przez magierka na kwietnia 10, 2016 at 18:25.

    Ostre i dobre. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z miła chęcia spóbuję

    Zgłoszony przez Adin na marca 14, 2016 at 22:42.

    Z miła chęcia spóbuję tmrc_emoticons.)

    Adin

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiony,czekam na efekt

    Zgłoszony przez Mac na stycznia 24, 2016 at 12:23.

    Zrobiony,czekam na efekt tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapisałam.  Zrobię  J) 

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 10, 2016 at 20:09.

    Zapisałam.  Zrobię  tmrc_emoticons.J) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdecydowanie przydatna rzecz

    Zgłoszony przez maya88 na grudnia 2, 2015 at 17:47.

    Zdecydowanie przydatna rzecz na obecną porę roku! Polecam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietny przepis. Mozna dodac

    Zgłoszony przez robaczek9 na października 19, 2015 at 10:00.

    Swietny przepis. Mozna dodac jeszcze kawalek imbiru, pokrojonego w plasterki (jest dosc wloknisty wiec zeby TM dobrze zmielil). Cytryne dobrze wycisnac na pokrywe z zalozona miarka aby pestki zatrzymaly sie na miarce tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy tą miksturę należy

    Zgłoszony przez karfil1976 na października 18, 2015 at 20:40.

    Czy tą miksturę należy przechowywać w lodówce? 

    No i przez jaki czas jest dobra do spożycia? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzis zrobilam

    Zgłoszony przez efunia79 na października 17, 2015 at 16:13.

    dzis zrobilam tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jutro zrobię! a co, czosnek

    Zgłoszony przez dziullaa na października 16, 2015 at 20:53.

    jutro zrobię! tmrc_emoticons.) a co, czosnek rządzi!! tmrc_emoticons.;) he he

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a gdzie tę miksturę

    Zgłoszony przez dziullaa na października 16, 2015 at 20:52.

    a gdzie tę miksturę przechowywać? w lodówce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jeśli mamy już wyciśnięty sok

    Zgłoszony przez wegetarianka na października 16, 2015 at 17:49.

    jeśli mamy już wyciśnięty sok to pewnie, że wlewamy od razu.

    wyciskanie soku bezpośrednio na pokrywę naczynia przy założonej miarce jest o tyle wygodne, że nie wpadają nam pestki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • u nas wystarcza 4 łyżki

    Zgłoszony przez wegetarianka na października 16, 2015 at 17:46.

    u nas wystarcza 4 łyżki miodu, ale oczywiście można dodać więcej

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy miodu nie za mało na dwie

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 16, 2015 at 06:50.

    Czy miodu nie za mało na dwie cytryny?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czemu soku z cytryny nie

    Zgłoszony przez anetawilczewska na października 16, 2015 at 00:31.

    Czemu soku z cytryny nie można od razu wlać do dzbanka?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze