3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puszyste racuchy na kefirze


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Puszyste racuchy na kefirze

  • 250 gramów kefiru
  • 1 jajko
  • 200 gramów mąki pszennej
  • 45 gramów cukru, lub innego słodzidła
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
5

Przygotowanie

  1. 1. Do misy naczynia miksującego dodaj 250g kefiru, ustaw 3min/50st/Mieszanie
    2. Dodaj 1 jajko, 200g mąki pszennej, 45g cukru lub innego słodzidła oraz pół łyżeczki sody oczyszczonej. Ustaw 20s/obr. 4
    3. Zdejmij pokrywę, zgarnij ciasto kopystką ze ścianek naczynia. Ustaw 10s/obr. 4
    4. Smaż na oleju, na niewielkim ogniu do zarumienienia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

1. Z powyższej porcji wyszło u mnie 18 racuszkow.
2. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. cukrem pudrem, dżemem czy owocami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy