3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Owsianka pomarańczowa (5)


Wydrukuj:
4

Składniki

Owsianka pomarańczowa (4)

  • 70 g płatków owsianych
  • 160 g mleka
  • 1 pomarańcza
  • 5 g erytrytolu
  • 18 g Czekolady gorzkiej
  • 1 opakowania skyru waniliowego
  • 10 g płatków migdałowych
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia połóż miskę, odważ do niej 18 g czekolady oraz 10 g płatków migdałowych.
  2. Do naczynia miksującego dodaj 160 g mleka.
  3. Pomarańczę przekrój na pół, z jednej połówki wyciśnij sok i dodaj do naczynia miksującego, drugą połówkę obierz ze skóki, pokrój na mniejsze kawałki i odstaw.
  4. Do naczynia dodaj 70g płatków owsianych.
  5. Dodaj 5 g erytrytolu.
  6. Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego.
  7. Ustaw obroty 2, 90 st.C i gotuj przez 15 minut.
  8. Gotową owsiankę przełóż do miseczki, na wierzch wyłóż skyr i resztę pomarańćzy. Posyp posiekaną czekoladą i płatkami migdała.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy