Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 17/11/23
                            
                zmieniono dnia: 17/11/23
                    Składniki
Owsianka pomarańczowa (3)
- 60 g płatków owsianych
 - 120 g mleka
 - 1 pomarańcza
 - 5 g erytrytolu
 - 12 g Czekolady gorzkiej
 - 1/2 opakowania skyru waniliowego
 - 5 g płatków migdałowych
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia połóż miskę, odważ do niej 12 g czekolady oraz 5 g płatków migdałowych.
 - Do naczynia miksującego dodaj 120 g mleka.
 - Pomarańczę przekrój na pół, z jednej połówki wyciśnij sok i dodaj do naczynia miksującego, drugą połówkę obierz ze skóki, pokrój na mniejsze kawałki i odstaw.
 - Do naczynia dodaj 60g płatków owsianych.
 - Dodaj 5 g erytrytolu.
 - Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego.
 - Ustaw obroty 2, 90 st.C i gotuj przez 15 minut.
 - Gotową owsiankę przełóż do miseczki, na wierzch wyłóż skyr i resztę pomarańćzy. Posyp posiekaną czekoladą i płatkami migdała.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze