Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Naleśniki bezglutenowe
- 130 gramów MąkaSchär Mehl Farine
- 2 jajka
- 0,3 litra mleka
- 2 łyżki oleju
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- "Wolne gotowanie" Do TM wsypać mąkę, szczyptę soli, olej,jaja, mleko.
wymieszać 10-15 s, obrót 5.
Odstawić na chwilę.
Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni ( u mnie przetarta kroplą oleju )
Naleśniki bezglutenow
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do TM wsypać mąkę, szczyptę soli, olej,jaja, mleko.
wymieszać 10 s, obrót 5.
Odstawić na chwilę.
Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni ( u mnie przetarta kroplą oleju )
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz