Składniki
8 plaster/plastry/plastrów
MARYNATA
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka osterj papryki, lub pół łyżeczki płaskiej chili
- 2 łyżki przypraswy uniwersalnej TM, lub vegety
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 4 ziarna jałowca, rozgniecione łyżką
- 10 ząbków czosnku
- 2 cebule
- 300 g oleju lub oliwy
- pieprz, do smaku
-
6
24h 1min
Czas całkowity 24h 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i rozdrabniać 15s/obroty 5-6, między czasiue na wirujące noże wrzucać czosnek.
Zgarnąć wszystko ze ścianek
"Blokada naczynia miksującego" kopystką na dno naczynia.
Wlać olej lub oliwę, dodać musztardę i resztę składników. Wymieszać 10 s./ obr 2-3.
Marynatę przelać do pojemnika, zamoczyć w niej mięso (najlepiej natrzeć), odstawić na 24 h, w zimne miejsce.
Gotowe i smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Oliwę do marynaty można użyć z chili lub ostrej i wtedy nie dodajemy ostrej papryki.
Jeżeli danie ma być łagodne zamiast paryki osrej dodajemy słodką a musztardę delikatesową.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz