3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LUKIER KRÓLEWSKI - ROYAL ICING


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

LUKIER KRÓLEWSKI - ROYAL ICING

  • 30 g białko
  • 150 g Cukier puder

OPCJONALNIE

  • kakao, LUB
  • krople sok z cytryny, LUB
  • barwnik spożywczy
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Do miski robota wlej białko i wrzuć cukier puder, załóż motylka i nastaw na 10 minut/obroty 2

    Jeśli używasz dodatków to oczywiście dorzuć go w tym momencie również
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli nie masz cukru pudru to oczywiście zrób go w Thermomixie – wrzuć cukier i nastaw robota na 20 sekund/prędkość 10 ➡ ale osobiście odradzam. Wolę użyć sklepowego cukru pudru.



Nie skracaj czasu miksowania lukru, jest to ważne, by długo i powoli masa była przygotowywana, aby zmniejszyć ryzyko powstawania bąbelków, przy jednoczesnym dokładnym zmieszaniu cukru. Czas również wpływa na stabilizację masy lukrowej. Jeśli w trakcie polewania lukrem pojawią się bąbelki to usuń je, przebijając końcówką noża, widelczykiem, czy wykałaczką

Więcej szczegółów i porad dotyczących lukru królewskiego oraz tego DO CZEGO NADAJE SIĘ LUKIER KRÓLEWSKI, A DO CZEGO CI GO ODRADZAM ➡ znajdziesz tutaj

https://luksusowakuradomowa.com/seria-thermomix-podstawy-lukier-krolewski/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy