3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem morelowo-jabłkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1650 g

jabłka

  • 500 g jabłka, nieobrane
  • 500 g morele, przekrojone na pół, bez pestek
  • 2 banany, obrane ze skóry
  • 650 g cukru
5

Przygotowanie

  1. Morele, jabłka i cukier włożyć do Closed lid, a następnie zmiksować 20 sek/obr. 6

  2. Następnie dodać banany połamane na pół lub 3 części, ustawić 38 min/varoma/obr. 2, a zamiast miarki położyć koszyczek.

  3. W tym czasie przygotować czyste słoiki. Dżem nalewać do słoików od razu po przyrządzeniu i zamykać na gorąco. Odwrócić do góry dnem i zostawić tak do wystudzenia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

wyśmienity na świeżej bułce z masłem tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy