3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukier waniliowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Cukier waniliowy

  • 200 g cukru
  • 1 laska wanilii, pokrojona na kawałki
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Kawałki laski wanilii i cukier włożyć do słoika typu twist. Potrząsnąć sloikiem, żeby wymieszać wanilię z cukrem, pozostawić do wyschnięcia na 2-3 dni.
    2. Do naczynia miksującego wsypać zawartość słoika, zemleć 15 /obr.10. Przełożyć do słoika i przechowywać w suchym miejscu.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny, polecam. o wiele bardziej aromatyczny niż...

    Zgłoszony przez Duśka0680 na listopada 11, 2016 at 17:32.

    Pyszny, polecam. o wiele bardziej aromatyczny niż gotowy - cukier WANILINOWY.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię taki od dawna ale odkąd

    Zgłoszony przez Gladzinka na września 18, 2016 at 23:44.

    Robię taki od dawna ale odkąd  mam TM robienie cukru stało się  przyjemnością a i czasu zostaje więcej np. na dobrą książkę przy dobrej kawie zmielonej w TM  :love:

    Uczucie wdzięczności jest ciężarem, który mogą unieść tylko silne charaktery.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Odkąd mam Thermomix nie

    Zgłoszony przez barbarabed na maja 3, 2016 at 09:54.

    Odkąd mam Thermomix nie kupuję cukru waniliowego ty!ko robię go z tego przepisu. Polecam ☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prawdziwy cukier waniliowy

    Zgłoszony przez AngelinaK na kwietnia 12, 2016 at 11:44.

    Prawdziwy cukier waniliowy :) Niezastąpiony w kuchni :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten przepis jest odpisany 1:1

    Zgłoszony przez Kasia_Karlsruhe na grudnia 18, 2015 at 12:18.

    Ten przepis jest odpisany 1:1 z ksiazki kucharskiej ABC

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny i aromatyczny,nie

    Zgłoszony przez Mac na grudnia 18, 2015 at 10:54.

    Świetny i aromatyczny,nie kupuje już tego ze sklepu od kiedy mam swój cukier waniliowy z Termisia ;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie już jest w słoiku Ma

    Zgłoszony przez Marzeniusia na grudnia 18, 2015 at 09:27.

    U mnie już jest w słoiku :) Ma całkiem inny zapach niż cukier waniliowy który kupujemy w sklepie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zamknięty

    Zgłoszony przez anetawilczewska na września 18, 2015 at 21:10.

    zamknięty :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jak powinno się odstawić-

    Zgłoszony przez annkan na września 18, 2015 at 21:09.

    A jak powinno się odstawić- słoik otwarty czy zamknięty?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobione, super;-)

    Zgłoszony przez agnieszka99 na maja 31, 2015 at 19:52.

    zrobione, super;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mając TM cukier waniliowy

    Zgłoszony przez Mabuti na marca 19, 2015 at 21:20.

    Mając TM cukier waniliowy jest cały czas w użyciu więc polecam zrobić już na samym starcie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mała rzecz a jak cieszy

    Zgłoszony przez anetawilczewska na grudnia 20, 2014 at 18:22.

    mała rzecz a jak cieszy :-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewalacyjny i bardzo wydajny

    Zgłoszony przez paaati89 na listopada 18, 2014 at 22:06.

    Rewalacyjny i bardzo wydajny :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny i naturalny!

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 14, 2014 at 10:34.

    Świetny i naturalny!

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis polecam, na

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 5, 2014 at 11:25.

    :love: Przepis polecam, na wykorzystanie laski wanilii ;) warto mieć własny cukier waniliowy :love: Pozdrawiam :party:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pysznosci  bardzo lubie

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 14, 2013 at 09:04.

    Pysznosci :D  bardzo lubie wanilie i juz kilka razy robilam ten cukier. Polelcam :D zawsze to wlasny cukier a nie kupiony i smaczniejszy :D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję :-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma jak pyszny cukier

    Zgłoszony przez Kocica na czerwca 14, 2013 at 07:47.

    Nie ma jak pyszny cukier waniliowy  :love: Właśnie zrobilam sobie z dwoma laseczkami  :bigsmile:

    Jestem Agata :)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja po kilku dniach

    Zgłoszony przez lidien na kwietnia 13, 2012 at 12:49.

    ja po kilku dniach leżakowania laski wanilii w cukrze wydłubałam ziarenka do cukru i zmieliłam ale nie na puder. kocham te kropeczki w cukrze :)

     

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • miksuje się z tymi kawałkami

    Zgłoszony przez zenia8 na kwietnia 12, 2012 at 21:47.

    miksuje się z tymi kawałkami wanilii?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z pewnościa go zrobie:)

    Zgłoszony przez kika na lutego 6, 2011 at 22:57.

    :) Z pewnościa go zrobie:):) Pozdrawiam:)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze