Tu jesteś:
4
Składniki
50 porcja/porcje/porcji
CIASTO NA PIEROGI
- 350 g mąka pszenna, Tortowa pszesiana
- 40 g masło klarowane/zwykłe, Rozpuścić w wodzie
- 1 porcji żółtko
- 1 porcji jajko
- 1 łyżeczki sól
- 130 g wrzącej wody, Z dodanym masłem
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Mąkę z solą wrzuć do miski robota
"Blokada naczynia miksującego" i nastaw na 4 minut/wyrabianie
"Ciasto"
- Zaraz po uruchomieniu
"Ciasto" wlewaj powoli wodę z masłem, ok 2 minuty
"Ciasto" wbij jajko i żółtko.
- Wyciągnij ciasto z
"Blokada naczynia miksującego" , zrób z niego kulę, przykryj ściereczką i daj ciastu odpocząć jakieś 30 minut (ale nie więcej).
- Po tym czasie dzielimy na dwie lub trzy części, daną część wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy ulubiony farsz i gotujemy w osolonej wodzie z olejem. Ciasto odłożone czekające na swoją kolej, trzeba przykryć ściereczką.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto na ok 0.5kg mięsa i 30dag kiszonej
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz