3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto do pizzy


Wydrukuj:
4

Składniki

3 osoba/osoby

sól

  • 1,5 łyżeczki soli

szczypta cukru

  • 1 szczypty cukru

oliwa z oliwek

  • 25 gramów oliwy z oliwek

ciepła woda

  • 125 gramów ciepłej wody

mleko

  • 250 gramów mleka 2%

drożdze

  • 25 gramów drożdży świeżych

mąka pszenna

  • 600 gramów mąki pszennej
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wlać mleko,dodać cukier,pokruszone drożdze i 50 gramów mąki.Wymieszać 37*/2min./obr2Pozostawić w nacznyniu na 10min

     

    2.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego/CiastoCiasto przelożyć do naczynia,przykryć ściereczka i pozostawić do wyrośniecia w ciepłym miejscu na ok.1,5hPo wyrośnieciu podzielić ciasto na 3 części,rozwalkowac każdą część na wielkość mniej więcej brytwanny z piekarnika.Ciasto ulożyć na posmarowaną oliwą z oliwek brytwannę i podociągać brzegi do wielkości brytwanny.Posmarować sosem pomidorowym,nałożyć składniki jakie nam odpowiedają i na wierzch ser mozarella.

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

PIEC W TEMPERATURZE 260 stopni góra-dól przez 12-13min


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz