3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Budyń z dynią


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zagęszczacz / wymieszać w osobnym kubku

  • 60 gramów mąka pszenna
  • 120 gramów mleko

Budyń- z dynią

  • 1 szczypty sól
  • 1 łyżeczki cukier wanilinowy TM
  • 6 łyżeczek erytrytol
  • 500 gramów mleko
  • 350 gramów dynia, obrana i pokrojona na kawałki
5

Przygotowanie

  1. 1. 350 gr. dyni włożyć do naczynia miksującego. Zetrzeć 6 sek. /obr. 5

    2. Dodać kolejne składniki:

    - 500 gr. mleka

    - 6 łyżeczek erytrytolu

    - 1 łyżeczka cukru waniliowego wykonanego w TM

    - szczyptę soli

    3. Gotować 10min./90°C/obr.2

    4. Podczas gotowania przygotować w osobnym dużym kubku zagęszczacz

    - wymieszać 60 gr. mąki pszennej z 120 gr. mleka

    5. Kiedy TM skończy gotować, ustawić ponownie gotowanie 4min./100°C/obr.2,5

    6.Podczas gotowania powoli wlać przez otwór wymieszany w kubku zagęszczacz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy