Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zagęszczacz / wymieszać w osobnym kubku
- 60 gramów mąka pszenna
- 120 gramów mleko
Budyń- z dynią
- 1 szczypty sól
- 1 łyżeczki cukier wanilinowy TM
- 6 łyżeczek erytrytol
- 500 gramów mleko
- 350 gramów dynia, obrana i pokrojona na kawałki
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. 350 gr. dyni włożyć do naczynia miksującego. Zetrzeć 6 sek. /obr. 5
2. Dodać kolejne składniki:
- 500 gr. mleka
- 6 łyżeczek erytrytolu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego wykonanego w TM
- szczyptę soli
3. Gotować 10min./90°C/obr.2
4. Podczas gotowania przygotować w osobnym dużym kubku zagęszczacz
- wymieszać 60 gr. mąki pszennej z 120 gr. mleka
5. Kiedy TM skończy gotować, ustawić ponownie gotowanie 4min./100°C/obr.2,5
6.Podczas gotowania powoli wlać przez otwór wymieszany w kubku zagęszczacz
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz