Tu jesteś:
4
Składniki
8 plaster/plastry/plastrów
Naleśniki Babci Irenki
- 2 jajka
- 180 gramów mąka tortowa
- 300 gramów mleko
- 40 gramów masło
- 1 szczypty soli
- 2 szczypty cukru
-
6
25min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Śniadanie Drugie śniadanie Podwieczorek Przekąska Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez alkoholu Łatwe Naturalne Szybkie Niedrogie Danie główne Drugie danie Dodatek Deser Przepis szefa kuchni Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 1 osoby Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień
5
Przygotowanie
- Przepis pozwala na przygotowanie 8 naleśników - cinkie są najlepsze.
Przygotuj sobie wszystkie składniki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do roztopionego masła dodać wszystkie sładniki i wymiksować.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć cieniutkie naleśniki do momentu ustąpienia przywierania - powinny mieć złocisty.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz