Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
Mus truskawkowy
- 50 g cukru, lub cukru waniliowego
- 1000 g truskawek
-
6
31min
Czas całkowity 31minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Truskawki szypułkujemy, myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Wkładamy je do "Blokada naczynia miksującego" , dodajemy cukier 10-15s / obr.5-6. Ustawiamy temp. 90 st C / 30 min / obr. 2.
Myjemy i wyparzamy małe słoiczki. Przelewamy do nich mus. Zakręcamy i odwracamy wieczkiem do góry. Następnie Pasteryzujemy 10-15 minut.
Mus truskawkowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Mus taki przygotowuję dla mojej pociechy. Niemowlę
Mogą go również jeść dorośli jako dodatek do: białego sera ze śmietaną, itd.
Jeżeli mamy bardzo słodkie truskawki to możemy całkowicie zrezygnować z cukru.
Z danej porcji wychodzi pięć słoiczków (wielkość - po koncentracie pomidorowym).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuperrrrrrrrrrrrrr
Superrrrrrrrrrrrrr
super do naleśników,
super do naleśników, pankejkow,lodów...
Truskawkowe szleństwo ciąg
Truskawkowe szleństwo ciąg dalszy- teraz mussssssssssss...
Jestem zmotywowana idę
Jestem zmotywowana idę szukać słoiczków, myć, wyparzać, obierać itd. zrobię kilka słoiczków aby zimą serwować synkom trochę lata Ja tylko zrobię bez cukru
Przepis na czasie . Napewno
Przepis na czasie . Napewno zrobię
Mus wyszedł super , pasuje
Mus wyszedł super , pasuje nie tylko do lodów , tak mało przy tym pracy a tak cieszą efekty