Tu jesteś:
4
Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
MUS JABŁKOWY
- 800 g jabłko, do jedzenia
- 65 g cukru
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1) JABŁKA OBRAĆ ZE SKÓRKI I WYDRĄŻYĆ ŚRODEK.
DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WRZUCIĆ"Blokada naczynia miksującego" :
> 800G JABŁEK PAPIERÓWEK
> 65G / 70G CUKRU ( zależy od was czy ktoś lubi bardzo słodzkie czy przeciętne )
GOTOWAĆ 8min / 100° / obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1
PO UGOTOWANIU : 8sek / obroty 9-10
MUS Z JABŁEK PAPIERÓWEK
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Z TEJ PORCJI DAŁO MI JAK WIDAĆ NA ZDJĘCIU 4 SŁOICZKI PO 150ML.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiektorych jablek jak papierowka czy antonowka nie...
Niektorych jablek jak papierowka czy antonowka nie trzeba obierac ze skórki - mają delikatną skórkę która po ugotowaniu i zmiksowaniu nie będzie w żaden sposob wyczuwalna.
Pychaaaaaa
Pychaaaaaa
Przepyszny mus
Przepyszny mus
Przepyszny mus
Przepyszny mus
pycha
pycha
Bardzo dobry mus, zrobiłam 13 słoiczków
Bardzo dobry mus, zrobiłam 13 słoiczków
Wychodzi bardzo dobry mus. Następnym razem...
Wychodzi bardzo dobry mus. Następnym razem zmiksuje na mniejszych obrotach i będzie super do szarlotki.