Tu jesteś:
4
Składniki
2 butelka/butelki/butelek
na likier
- 1 cukier waniliowy (16 g)
- 8 żółtek
- 250 g cukru
- 250 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 250 g wódki, najlepiej zrobionej na spirytusie conajmniej godzinę wcześniej by się przegryzło (160-200 ml spirytusu). do czystej butelki wlać spirytus dolać zagotowanej (gorącej ale nie przekraczającej 70'C) wody tak by razem było 250 ml.
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, dodać cukier, cukier waniliowy, podgrzewać 5min/70°C/obr.3.
- Dodać wczęsniej przygotowaną wódkę na spirytusie i mleko skondensowane, podgrzewać 5min/70°C/obr.3.
- Przelać ciepły likier do butelki. Zostawić na 12 godzin. Przed podaniem wstrząsnąć.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz