3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Likier jajeczny


Wydrukuj:
4

Składniki

2 butelka/butelki/butelek

na likier

  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • 8 żółtek
  • 250 g cukru
  • 250 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
  • 250 g wódki, najlepiej zrobionej na spirytusie conajmniej godzinę wcześniej by się przegryzło (160-200 ml spirytusu). do czystej butelki wlać spirytus dolać zagotowanej (gorącej ale nie przekraczającej 70'C) wody tak by razem było 250 ml.
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, dodać cukier, cukier waniliowy, podgrzewać 5min/70°C/obr.3.
    2. Dodać wczęsniej przygotowaną wódkę na spirytusie i mleko skondensowane, podgrzewać 5min/70°C/obr.3.
    3. Przelać ciepły likier do butelki. Zostawić na 12 godzin. Przed podaniem wstrząsnąć.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy