3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sok przeciwkaszlowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

  • 30 g kopru włoskiego
  • 100 g cukru, z żelatyną (1:3)
  • 1 l wody
  • 500 g cukru
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Koper zmielić obr. poz. 10, dodać wodę i gotować 10 min. temp. 90 C obr.poz. 1. Przecedzić przez gazę. Naczynie miksujące osuszyć i zmielić cukier na cukier puder. Jeszcze gorący wywar z kopru i cukier z żelatyną wlać do naczynia i ponownie gotować 10 min. temp. 100 C obr.poz. 1. Przelać do butelki i używać w miarę potrzeby.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • hmmm, mnie wyszła przesłodka

    Zgłoszony przez monika_z na lutego 2, 2011 at 18:58.

    hmmm, mnie wyszła przesłodka galaretka...

    dlatego, że powinno być ok. 70 g cukru i 30 g żelatyny, a ja zrobiłam na odwrót tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak wypijesz zimnego drina

    Zgłoszony przez Mrówa_kuchareczka na stycznia 26, 2011 at 23:02.

    Jak wypijesz zimnego drina gruszkowego to może sie przydać coś na kaszelek :-P

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No ten przepis mnie

    Zgłoszony przez b202 na stycznia 26, 2011 at 21:52.

    No ten przepis mnie zaskoczył, ciekawe jak działa. Jako, że ja chorobliwy nie jestem to szybko nie sprawdzę, ale zapiszę sobie przepis do ulubionych tmrc_emoticons.D

    www.urokipojezierza.pl | www.cmielstudio.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze