3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

"RAJ DLA PODNIEBIENIA" likier miętowo-czekoladowy


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 300 gr cukierków miętowych twardych
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 400 gr smietanki 30%
  • 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 50 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 400 g wódki, czystej
  • szczypta soli
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wkładamy cukierki miętowe i połamaną czekoladę, mielimy czas 7 sek poz  8.Po zmieleniu zgarniamy kopystką ze ścianek

    Dokładamy pozostałe składniki.Ustawiamy czas 8 min tem 80 stopni poz 4

    LIKIER GOTOWY.  Proste?

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny i bardzo prosty! Polecam wszystkim fanom...

    Zgłoszony przez PIOKA na października 10, 2017 at 11:24.

    Pyszny i bardzo prosty! Polecam wszystkim fanom mięty i czekoladyLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Likier już czwarty rok umila nam...

    Zgłoszony przez setuszka na grudnia 29, 2016 at 21:26.

    Rewelacja! Likier już czwarty rok umila nam zimowe wieczory. Przepis jest banalnie prosty ,a pije się go z wielką przyjemnością. Polecam wypróbować ten przepis. Proporcje są idealne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiony jest przepyszny, polecam z tej porcji...

    Zgłoszony przez TeresaN na grudnia 6, 2016 at 14:56.

    Zrobiony jest przepyszny, polecam tmrc_emoticons.) z tej porcji wychodzą prawie dwie 0,7l

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam Mmmmm ,

    Zgłoszony przez kasiuk2 na lipca 6, 2016 at 19:22.

    Właśnie zrobiłam tmrc_emoticons.) Mmmmm , pyyyycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Likier jest bardzo dobry!

    Zgłoszony przez nela25 na stycznia 4, 2016 at 20:45.

    Likier jest bardzo dobry! Następnym razem dodam tylko więcej cukierków miętowych dla zwiększenia "orzeźwienia" tmrc_emoticons.) Trzymałam go w lodówce i niestety bardzo gęstniał, więc lepiej trzymać w temp. pokojowej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cudo

    Zgłoszony przez Dorota1000 na grudnia 22, 2015 at 13:42.

    Party tmrc_emoticons.p Glasses cudo

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nic dodać nic ująć pyszności.

    Zgłoszony przez anet5 na czerwca 10, 2015 at 20:32.

    nic dodać nic ująć pyszności.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam likier pyszny raz dwa

    Zgłoszony przez iwomisia na maja 11, 2015 at 22:38.

    Polecam likier pyszny raz dwa i gotowy smak dla każdego kto lubi słodkości do lodów jako polewa super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYSZNOTA !!!!!!! Robiłam ów

    Zgłoszony przez gross7 na stycznia 5, 2015 at 22:04.

    PYSZNOTA !!!!!!! Robiłam ów likierek przed samymi Świętami BN 2013 Big Smile- i jeszcze wczoraj, tj.04.01.2015 częstowałam ostatnim naparsteczkiem- więc testując na własnym organizmie- z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że przez niemal roczne leżakowanie- ani troszke nie stracił na walorach smakowych. Może dlatego, ze zamiast wódki dodałam 200 g spirytusu....??? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam jest rewelacyjny !!!

    Zgłoszony przez Marzena69 na grudnia 1, 2014 at 15:26.

    Zrobiłam jest rewelacyjny !!! POLECAM  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a jutro ja spróbuję

    Zgłoszony przez Marzena69 na listopada 30, 2014 at 20:08.

    a jutro ja spróbuję tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście likier wzbudził

    Zgłoszony przez amadra22 na czerwca 15, 2014 at 22:26.

    Rzeczywiście likier wzbudził zainteresowanie na spotkaniu. Dziekuję za przepis! Do miłego!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za odpowiedz! Mam

    Zgłoszony przez amadra22 na czerwca 11, 2014 at 22:19.

    Dziękuję za odpowiedz!


    Mam wrażenie, że taka informacjo może mi nie być jednak potrzebna, skoro trunek taki pyszny, to też szybko zniknie i nie będzie trzeba przechowywać.


    Odezwę się po wieczorze z "bababmi" tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babski wieczór.. Super

    Zgłoszony przez Danuta Baska na czerwca 11, 2014 at 19:01.

    tmrc_emoticons.D Babski wieczór..tmrc_emoticons.) Super spotkanie,zapewniam,że Raj dla podniebienia zrobi wrażenie !!!

    W nawiązaniu do pytania..tmrc_emoticons.) Likier nie zawiera środków konserwujących,więc przydatność do spożycia ma krótki termin.W lodówce przechowujemy, spokojnie 2 tygodnie.Niemniej ,najlepszy jest 2-3 dni przed spożyciem Big Smile

    Udanego spotkania

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

     

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam!! Mam wielką ochote

    Zgłoszony przez amadra22 na czerwca 11, 2014 at 15:38.

    Witam!!

    Mam wielką ochote zrobić ów likier na babski wieczor. I dlatego się zastanawiam jak długo likier może stać w lodówce aby był zdatny do spozycia? Pozdrawiam serdecznie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję za komentarz i

    Zgłoszony przez Danuta Baska na czerwca 7, 2014 at 00:05.

    Dziekuję za komentarz tmrc_emoticons.) i bardzo się cieszę,że likier smakuje.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pysznościowy !!!!!!   Palce

    Zgłoszony przez akunia na czerwca 5, 2014 at 17:33.

    Pysznościowy !!!!!!   Palce lizać tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dziękuję za miły

    Zgłoszony przez Danuta Baska na maja 31, 2014 at 22:47.

    tmrc_emoticons.)Dziękuję za miły komentarz..tmrc_emoticons.;)

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis. Likier

    Zgłoszony przez agakog na maja 29, 2014 at 10:07.

    Świetny przepis. Likier robiłam już wiele razy - kto tylko u mnie posmakował likieru przychodzi ze skladnikami i prosi o likier na wynos. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam likier i jest

    Zgłoszony przez rozalika na maja 1, 2014 at 21:18.

    Zrobiłam likier i jest rewelacyjny. 

    Częstuję nim moje znajome i wszystkie jesteśmy jednomyślne. Ta ożywcza nuta mięty. To jest to!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za komentarz,..

    Zgłoszony przez Danuta Baska na kwietnia 17, 2014 at 22:05.

    Dziękuję za komentarz,..tmrc_emoticons.) Super,że przepis trafiony..tmrc_emoticons.)

    Wesołych Świąt.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha 

    Zgłoszony przez leon59 na kwietnia 17, 2014 at 21:03.

    Pycha  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam .. Thermomix jest

    Zgłoszony przez Danuta Baska na kwietnia 14, 2014 at 21:06.

    Witam ..tmrc_emoticons.)

    Thermomix jest wielofunkcyjnym robotem kuchennym z funkcją podgrzewania i gotowania co wiecej z dodatkową możliwością ustawienia temperatury, dla danej potrawy...tmrc_emoticons.)

    W przypadku w/opisanego przepisu wymagana jest temperatura 80 stopni.Jajka są jednocześnie ubijane i podgrzewane.To jest ten sukces Thermomixa...tmrc_emoticons.)

    Przepraszam za niewiedzę ale 15 lat nie używałam, żadnego robota kuchennego..tmrc_emoticons.) tylko Thermomix i trudno mi przestawić się na to, jak bym wykonała, daną potrawę w robocie typu Kasia. To już za trudne ..tmrc_emoticons.)

    Wg/mnie należy ubić jajka na parze i wówczas połączyć z pozostałymi składnikami.Tylko czy składniki się nie zważą ? i tu problem. Ale proszę spróbować.

    Życzę powodzenia

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

     

     

     

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • KOCHANI O CO CHODZI Z TYMI 80

    Zgłoszony przez mada45 na kwietnia 14, 2014 at 16:22.

    KOCHANI O CO CHODZI Z TYMI 80 STOPNIAMI ? JA NIE MAM  URZADZENIA MIKSUJACEGO Z POJEMNIKIEM  TYLKO ZWYKLE URZADZENIE WIELOFUNKCYJNE BEZ REGULACJI TEMP..

    URZADZENIE KASIA.. KTOS MI POMOZE JAK TO ZROBIC TAKIM SPOSOBEM?

    NO I TE JAJKA JAK ZROBIC ZEBY NIE ZASZKODZILYY BO DAJE SUROWE? MOZNA JAKOS PRZED ZALAC WRZATKIEM?

     

    PROSZE O POMOC BO BATRDZO CHCE SKORZYSTAC Z PRZEPISU

     

    POZDRAWIAM I WESOLYCH SWIAT WIELKANOCNYCH ZYCZEtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Za dobre,za dobre świetny

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na lutego 11, 2014 at 19:49.

    Za dobre,za dobre tmrc_emoticons.) świetny smak ,polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dziękuję za

    Zgłoszony przez Danuta Baska na lutego 5, 2014 at 12:41.

    tmrc_emoticons.)Dziękuję za komentarz,radość moja,że wszystkim likier smakuje..tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam sedecznie

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Likier mój ulubiony:)

    Zgłoszony przez ewemar na lutego 5, 2014 at 12:37.

    Likier mój ulubionytmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam i przyznam ze

    Zgłoszony przez Talpa70 na lutego 5, 2014 at 11:03.

    Zrobiłam i przyznam ze rewelacja . Smakuje równie dobrze na ciepło - rozgrzewa w zimowe wieczory jak i na zimno. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota Dziekuje

    Zgłoszony przez katarina77 na stycznia 12, 2014 at 14:45.

    pychota tmrc_emoticons.)

    Dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota Dziekuje

    Zgłoszony przez katarina77 na stycznia 12, 2014 at 14:45.

    pychota tmrc_emoticons.)

    Dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasnie robie

    Zgłoszony przez katarina77 na stycznia 12, 2014 at 14:29.

    Wlasnie robie :P

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do ulubionych

    Zgłoszony przez agulinka na września 29, 2013 at 17:19.

    do ulubionych

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  :party: Potwierdzam likier

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 30, 2012 at 18:08.

     Party Potwierdzam likier PYCHOTKA Big Smile Prawdziwy raj dla podniebienia  tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Trzymam go w lodówce Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Kupiłam twarde cukierki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 29, 2012 at 13:52.

    tmrc_emoticons.)Kupiłam twarde cukierki miętowe i będę robiła likier tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis i wszystkie komentarze tmrc_emoticons.D Big Smile  Pozdrawiam serdecznie Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Likier pychota!!!   To

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 28, 2012 at 16:19.

    Likier pychota!!!  tmrc_emoticons.D  To prawdziwy raj dla podniebienia, zwłaszcza gdy lubi się takie połączenie: mięta i czekolada  Love   Love  W Święta reglamentowałam to co zrobiłam przed Świetami; a dziś zrobiłam kolejną porcję, z tym że połowę śmietanki zastąpiłam mlekiem 3,2% bo ta poprzednia porcja była tak gęsta jak krem do tortu i nie chciała wypłynąć z karafki  tmrc_emoticons.)  

    Dziękuję za PYSZNY przepis i polecam każdemu

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wow ... pycha:) właśnie

    Zgłoszony przez immanuel na grudnia 23, 2012 at 00:33.

    Wow ... pychatmrc_emoticons.) właśnie skończyłam robić....smak podobny do czekoladek after eight - moje ulubione  Love świetny 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Dziękuję za miły

    Zgłoszony przez Danuta Baska na grudnia 16, 2012 at 14:27.

    Big SmileDziękuję za miły komentarz Cooking 1 Pozdrawiam

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały w smaku, jak sie

    Zgłoszony przez jolla5 na grudnia 16, 2012 at 14:16.

    Wspaniały w smaku, jak sie trochę spróbuje to chce się więcej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest rewelacyjny!!! Raj dla

    Zgłoszony przez Joko na listopada 18, 2012 at 15:38.

    Jest rewelacyjny!!! Raj dla podniebienia to dobra i trafiona nazwa. Smakuje  jako likierek z kieliszka oraz jako dodatek np do lodów. Polecam!!!  <3

     

    Nie żyje się, nie kocha i nie umiera na próbę.

    Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.

    [Bł. Jan Paweł II ]

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha

    Zgłoszony przez z.syperek na kwietnia 17, 2012 at 12:34.

    pychaCooking 2" alt=Cooking 2 src="http://przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_2.gif" width=53 height=96>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Likier wręcz powiedziałabym

    Zgłoszony przez lunaris na kwietnia 6, 2012 at 19:00.

    Likier wręcz powiedziałabym że genialny tmrc_emoticons.D robi furorę na babskich spotkaniach tmrc_emoticons.)A i panowie ukratkiem nam wypijają ...i to niermałe ilości tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spróbowałam. Likierek

    Zgłoszony przez joannalew na grudnia 17, 2011 at 09:59.

    Spróbowałam. Likierek rewelacja! tmrc_emoticons.)

    joannalew

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę raj dla podniebienia

    Zgłoszony przez ewaks na grudnia 4, 2011 at 11:45.

    Naprawdę raj dla podniebienia tmrc_emoticons.J)

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proszę spróbować schłodzone 

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 25, 2011 at 23:23.

    Party Proszę spróbować schłodzone  TO JEST TO !!! tmrc_emoticons.8) Pozdrawiam

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam i próbuję

    Zgłoszony przez patisoon na listopada 25, 2011 at 22:11.

    Właśnie zrobiłam i próbuję jeszcze ciepłe tmrc_emoticons.) Pycha tmrc_emoticons.)

     

    patisoon

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przyznam, że BARDZO DOBRE !!!

    Zgłoszony przez wrochenka na marca 28, 2011 at 19:31.

    Przyznam, że BARDZO DOBRE !!! tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I PEWNIE DOBRE

    Zgłoszony przez pancio na marca 27, 2011 at 14:32.

    I PEWNIE DOBRECooking 2

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • BARDZO PROSTE!

    Zgłoszony przez pancio na marca 27, 2011 at 14:31.

    tmrc_emoticons.) BARDZO PROSTE!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze