Tu jesteś:
4
Składniki
- 300 gr cukierków miętowych twardych
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 400 gr smietanki 30%
- 4 żółtka
- 1 jajko
- 50 g cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 400 g wódki, czystej
- szczypta soli
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wkładamy cukierki miętowe i połamaną czekoladę, mielimy czas 7 sek poz 8.Po zmieleniu zgarniamy kopystką ze ścianek
Dokładamy pozostałe składniki.Ustawiamy czas 8 min tem 80 stopni poz 4
LIKIER GOTOWY. Proste?
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszny i bardzo prosty! Polecam wszystkim fanom...
Pyszny i bardzo prosty! Polecam wszystkim fanom mięty i czekolady
Rewelacja! Likier już czwarty rok umila nam...
Rewelacja! Likier już czwarty rok umila nam zimowe wieczory. Przepis jest banalnie prosty ,a pije się go z wielką przyjemnością. Polecam wypróbować ten przepis. Proporcje są idealne.
Zrobiony jest przepyszny, polecam z tej porcji...
Zrobiony jest przepyszny, polecam
z tej porcji wychodzą prawie dwie 0,7l
Właśnie zrobiłam Mmmmm ,
Właśnie zrobiłam
Mmmmm , pyyyycha 
Likier jest bardzo dobry!
Likier jest bardzo dobry! Następnym razem dodam tylko więcej cukierków miętowych dla zwiększenia "orzeźwienia"
Trzymałam go w lodówce i niestety bardzo gęstniał, więc lepiej trzymać w temp. pokojowej.
cudo
nic dodać nic ująć pyszności.
nic dodać nic ująć pyszności.
Polecam likier pyszny raz dwa
Polecam likier pyszny raz dwa i gotowy smak dla każdego kto lubi słodkości do lodów jako polewa super
PYSZNOTA !!!!!!! Robiłam ów
PYSZNOTA !!!!!!! Robiłam ów likierek przed samymi Świętami BN 2013
- i jeszcze wczoraj, tj.04.01.2015 częstowałam ostatnim naparsteczkiem- więc testując na własnym organizmie- z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że przez niemal roczne leżakowanie- ani troszke nie stracił na walorach smakowych. Może dlatego, ze zamiast wódki dodałam 200 g spirytusu....???
Zrobiłam jest rewelacyjny !!!
Zrobiłam jest rewelacyjny !!! POLECAM
a jutro ja spróbuję
a jutro ja spróbuję

Rzeczywiście likier wzbudził
Rzeczywiście likier wzbudził zainteresowanie na spotkaniu. Dziekuję za przepis! Do miłego!!
Dziękuję za odpowiedz! Mam
Dziękuję za odpowiedz!
Mam wrażenie, że taka informacjo może mi nie być jednak potrzebna, skoro trunek taki pyszny, to też szybko zniknie i nie będzie trzeba przechowywać.
Odezwę się po wieczorze z "bababmi"
Babski wieczór.. Super
W nawiązaniu do pytania..
Likier nie zawiera środków konserwujących,więc przydatność do spożycia ma krótki termin.W lodówce przechowujemy, spokojnie 2 tygodnie.Niemniej ,najlepszy jest 2-3 dni przed spożyciem 
Udanego spotkania
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Witam!! Mam wielką ochote
Witam!!
Mam wielką ochote zrobić ów likier na babski wieczor. I dlatego się zastanawiam jak długo likier może stać w lodówce aby był zdatny do spozycia? Pozdrawiam serdecznie!
Dziekuję za komentarz i
Dziekuję za komentarz
i bardzo się cieszę,że likier smakuje.
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Pysznościowy !!!!!! Palce
Pysznościowy !!!!!! Palce lizać
:)Dziękuję za miły
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Świetny przepis. Likier
Świetny przepis. Likier robiłam już wiele razy - kto tylko u mnie posmakował likieru przychodzi ze skladnikami i prosi o likier na wynos.
Zrobiłam likier i jest
Zrobiłam likier i jest rewelacyjny.
Częstuję nim moje znajome i wszystkie jesteśmy jednomyślne. Ta ożywcza nuta mięty. To jest to!!!
Dziękuję za komentarz,..
Dziękuję za komentarz,..
Super,że przepis trafiony..
Wesołych Świąt.
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
Pycha
Pycha
Witam .. Thermomix jest
Witam ..
Thermomix jest wielofunkcyjnym robotem kuchennym z funkcją podgrzewania i gotowania co wiecej z dodatkową możliwością ustawienia temperatury, dla danej potrawy...
W przypadku w/opisanego przepisu wymagana jest temperatura 80 stopni.Jajka są jednocześnie ubijane i podgrzewane.To jest ten sukces Thermomixa...
Przepraszam za niewiedzę ale 15 lat nie używałam, żadnego robota kuchennego..
tylko Thermomix i trudno mi przestawić się na to, jak bym wykonała, daną potrawę w robocie typu Kasia. To już za trudne ..
Wg/mnie należy ubić jajka na parze i wówczas połączyć z pozostałymi składnikami.Tylko czy składniki się nie zważą ? i tu problem. Ale proszę spróbować.
Życzę powodzenia
Pozdrawiam
Danuta Baska
dana08
KOCHANI O CO CHODZI Z TYMI 80
KOCHANI O CO CHODZI Z TYMI 80 STOPNIAMI ? JA NIE MAM URZADZENIA MIKSUJACEGO Z POJEMNIKIEM TYLKO ZWYKLE URZADZENIE WIELOFUNKCYJNE BEZ REGULACJI TEMP..
URZADZENIE KASIA.. KTOS MI POMOZE JAK TO ZROBIC TAKIM SPOSOBEM?
NO I TE JAJKA JAK ZROBIC ZEBY NIE ZASZKODZILYY BO DAJE SUROWE? MOZNA JAKOS PRZED ZALAC WRZATKIEM?
PROSZE O POMOC BO BATRDZO CHCE SKORZYSTAC Z PRZEPISU
POZDRAWIAM I WESOLYCH SWIAT WIELKANOCNYCH ZYCZE
Za dobre,za dobre świetny
Za dobre,za dobre
świetny smak ,polecam
:)Dziękuję za
Pozdrawiam sedecznie
dana08
Likier mój ulubiony:)
Likier mój ulubiony
Zrobiłam i przyznam ze
Zrobiłam i przyznam ze rewelacja . Smakuje równie dobrze na ciepło - rozgrzewa w zimowe wieczory jak i na zimno. Polecam
pychota Dziekuje
pychota
Dziekuje
pychota Dziekuje
pychota
Dziekuje
Wlasnie robie
Wlasnie robie :P
do ulubionych
do ulubionych
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
:party: Potwierdzam likier
:)Kupiłam twarde cukierki
Likier pychota!!! To
Likier pychota!!!
To prawdziwy raj dla podniebienia, zwłaszcza gdy lubi się takie połączenie: mięta i czekolada
W Święta reglamentowałam to co zrobiłam przed Świetami; a dziś zrobiłam kolejną porcję, z tym że połowę śmietanki zastąpiłam mlekiem 3,2% bo ta poprzednia porcja była tak gęsta jak krem do tortu i nie chciała wypłynąć z karafki
Dziękuję za PYSZNY przepis i polecam każdemu
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Wow ... pycha:) właśnie
Wow ... pycha
właśnie skończyłam robić....smak podobny do czekoladek after eight - moje ulubione
świetny
:bigsmile:Dziękuję za miły
dana08
Wspaniały w smaku, jak sie
Wspaniały w smaku, jak sie trochę spróbuje to chce się więcej
Jest rewelacyjny!!! Raj dla
Jest rewelacyjny!!! Raj dla podniebienia to dobra i trafiona nazwa. Smakuje jako likierek z kieliszka oraz jako dodatek np do lodów. Polecam!!! <3
Nie żyje się, nie kocha i nie umiera na próbę.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
[Bł. Jan Paweł II ]
pycha
pycha
" alt=
src="http://przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_2.gif" width=53 height=96>
Likier wręcz powiedziałabym
Likier wręcz powiedziałabym że genialny
robi furorę na babskich spotkaniach
A i panowie ukratkiem nam wypijają ...i to niermałe ilości 
Spróbowałam. Likierek
Spróbowałam. Likierek rewelacja!
joannalew
Naprawdę raj dla podniebienia
Naprawdę raj dla podniebienia
Ewa K-S
Proszę spróbować schłodzone
dana08
Właśnie zrobiłam i próbuję
Właśnie zrobiłam i próbuję jeszcze ciepłe
Pycha 
patisoon
Przyznam, że BARDZO DOBRE !!!
Przyznam, że BARDZO DOBRE !!!
I PEWNIE DOBRE
I PEWNIE DOBRE
BARDZO PROSTE!